Umorul discret al sucevei lui lungu | Dragusanul.ro

Umorul discret al sucevei lui lungu

Ţaţa Condurache a lu' Cozmin

Ţaţa Condurache a lu’ Cozmin

*

O scurtă preumblare prin suceava lui lungu îmi dezvăluie umorul discret al urbei, lăsată în plata Domnului de mult prea multă vreme. Întâi, îmi atrage atenţia o ţaţă agramată, care proclamă, de pe afiş, că “Aroma lui Cozmin uimeşte, / Moldova toată îl iubeşte”. O fi vorba de Cozmin Guşă, îmi spun, apoi mă dumiresc haburcat că ţaţa Condurache se refără la “aroma”, care “uimeşte”, şi că, neaoş moldoveneşte, pe aromă “Moldova toată îl iubeşte”.

*

În vecinătate, ion lungu pune umărul la aburcarea lui ponta peste somnul urnaţiunii, care naşte monştri, cot la cot cu Ioan Cătălin Nechifor, căruia nu am ce-i reproşa, deşi primul partid din viaţa domniei sale a fost PD, înainte de a-i fi pus socrul în braţe gustosul cozonac PSD, care, pe atunci, folosea numai aroma Cozmin… Guşă.

*

Somnul urnaţiunii, promovat de ion lungu

Somnul urnaţiunii, promovat de ion lungu

*

Lângă Palatul Administrativ, Ctitorul târgului şi al Cetăţii Sucevei, al Curţii Domneşti, al Cetăţii Zamca şi al primei biserici ortodoxe de mir a Moldovei îşi ridică demn fruntea în soare, vegheat îndeaproape de echipa edilitară a primarului ion lungu.

*

Statuia lui Petru Muşat, vegheată de străjerii lui ion lungu

Statuia lui Petru Muşat, vegheată de străjerii lui ion lungu

*

Nu vedeţi statuia? Înseamnă că nu aţi urmărit programele televiziunilor locale, care au vestit de-au răguşit că lungu a făcut un fel de asociaţie pentru amplasarea statuii până în 18 august 2014. Ce-i drept, amplasamentul e prost – nu putea intra în contradicţie cu lungu – dar Ctitorul Sucevei e acolo, pe soclu, între activiştii (PDL? PSD? PMP?) lui lungu.

*

Celălalt competitor al somnului urnaţiunii, care naşte monştri, a fost postat în vecinătăţi asociative pline de haz.

*

Klaus Iohannis, o entitate mobilă din lemn masiv

Klaus Iohannis, o entitate mobilă din lemn masiv

*

Votezi săgeata şi o urmezi, pe itinerariul...

Votezi săgeata şi o urmezi, pe itinerariul…

*

Dar ai grijă cum votezi!

*

Corect şi legal nu se mai poate. Se poate vota numai prost.

Corect şi legal nu se mai poate. Se poate vota numai prost.