Sucevenii vs parveniţii politici | Dragusanul.ro

Sucevenii vs parveniţii politici

Politicianul bucovinean, văzut de Radu Iaţcu

Politicianul bucovinean, văzut de Radu Iaţcu (Franţa)

*

Deşi încă-i megieşă victoria electorală a revoltaţilor împotriva parvenitismului politic (Klaus Iohannis nu a câştigat nimic, dacă nu vom depune armele de bunăvoie), sucevenii nu au prea multă încredere în şansele viitoare (alegerile locale) de a-i pune cu botul pe labe şi pe politrucii suceveni. Mi-au scris mulţi dintre ei, mai ales doamne, ca să mă întrebe pe cine aş propune eu. Dar nu am nici o propunere, deşi sunt convins că chiar şi târlicii lui Bin Laden ar fi un primar sau un lider de judeţ mai bun şi mai onest decât toţi cei pe care i-am tot avut, de-a lungul timpului.

*

 

Bin Laden de Suceava

Bin Laden de Suceava

*

Şi totuşi, dacă vrem să avem o şansă, va trebui ca, în primele luni ale acestui an, să vedem câţi dintre suceveni sunt dispuşi să se implice, prin elaborarea şi prin distribuirea de materiale Faceboock, în acest demers. Apoi, va trebui să ne întâlnim toţi şi să luăm în discuţie tot felul de candidaturi, propuse de dumneavoastră, nu de mine (nu vreau să fiu suspectat că aş face nişte jocuri; eu vreau doar onestitate deasupra noastră). Ca să vă pot proteja identitatea, dar luându-vă în evidenţă, cei doritori să se implice  scrieţi-mi pe adresa ion.dragusanul@gmail.com (pe Faceboock văd prea mulţi, află prea mulţi). Când vom fi minimum 30 de oameni, ne vom întâlni şi, împreună, vom face un plan de acţiune.

*

Am convingerea că putem da o lecţie clasei politice sucevene şi că o astfel de lecţie o merită politrucii pe deplin. Înainte de toate, e bine să vă reamintiţi spusa lui Bolintineanu:

*

Cei ce poartă jugul şi-a trăi mai vor

Merită să-l poarte, spre ruşinea lor!