Suceava viitorului mandat al lui Ion Lungu | Dragusanul.ro

Suceava viitorului mandat al lui Ion Lungu

Primarul Ion Lungu: Dragi suceveni, în viitorul meu mandat, prin oraş au să curgă lapte, miere şi găluşte!

Ion Lungu: Dragi suceveni, în viitorul meu mandat, prin oraş au să curgă lapte, miere şi găluşte!

Primarul Ion Lungu e pus pe fapte mari. Dar nu acum, ci în viitorul lui mandat, când va face, din Suceava şi din zona ei metropolitana, un rai terestru, care să se întindă până dincolo de Botoşani.

*

“Lungu intenţionează să organizeze şi o întâlnire cu administraţia locală din Botoşani, la aeroportul Salcea, pentru aprobarea strategiei de dezvoltare pe acest areal. Proiectele avute în vedere la finanţare pentru zona metropolitană sunt de dezvoltare a campusului universitar de la Moara, parc industrial şi sistem de transport public ecologic interurban, dar şi două drumuri judeţene pe o distanţă de aproape 60 de kilometri. Pentru municipiul Suceava sunt prevăzute proiecte de reabilitare termică a cel puţin zece mii de apartamente, construirea a sute de locuinţe ANL şi sociale, consolidarea unui versant, amenajarea albiei râului Suceava, punerea în valoare a Curţii Domneşti şi reabilitarea infrastructurii urbane din cele mai mari cartiere.

*

Polul de dezvoltare Suceava-Botoşani are în vedere proiecte de 400 de milioane de euro, printre care înfiinţarea unei linii metropolitane de tren ce ar urma să facă legătura între cele două municipii în doar 15 minute, realizarea centurii rutiere II de ocolire a municipiului Suceava, Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Salcea spre Botoşani şi a unui drum expres între cele două oraşe, construcţia unei sălii de sport polivalente şi a unui stadion de minimum 30.000 de locuri la jumătatea distanţei dintre cele două municipii, precum şi o secţie a universităţii din Suceava la Botoşani” (Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava).

*

Dincolo pe penibilul acestei deşănţate gargariseli, stă, totuşi, naivitatea sucevenilor, care, nu se ştie dacă nu se vor lăsa traşi pe sfoară încă o dată.