Sărbătoarea "jupânilor" | Dragusanul.ro

Sărbătoarea “jupânilor”

"Jupânii" PIM, Rusu, Oana Slemco, Cârdei şi Sorin Avram

Jupânii” PIM, Rusu, Oana Slemco, Cârdei şi Sorin Avram

*

Ca în fiecare an, săptămânalul “Jupânu’“, şi-a sărbătorit existenţa printr-o expoziţie foto-grafică, în care, pe lângă întemeietorii manifestării, caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM şi fotoreporterul Oana Slemco, au mai fost prezenţi, pe şevalete şi pe simeze, cu instantanee fotografice şi Victor T. Rusu, şi Nicu Amurăriţei, şi Cârdei din Rădăuţi.

*

Caricatura, inconfundabilă şi plină de sevă, este încadrată inspirat (şi de panotarea acestei expoziţii s-a ocupat colegul nostru Gheorghe Senciuc) de instantanee poznaşe, savuroase prin titluri sau prin comentarii “marca” Sorin Avram, ziaristul care, prin săptămânalul pe care l-a ctitorit, a pus bazele unui sarcasm umoristic inconfundabil, cu vagi luciri de umor englezesc contemporan.

*

Expoziţia e foarte, foarte frumoasă, dar zărvoasa “pasarelă” de la Julius Mall, străbătută rar şi doar de cumpărăcioşi, mi se pare improprie pentru o astfel de înnobilare, suceveanul şopingos nefiind consumator decât de şopingoase şi de hopa-i ţupa şi hop-hop, ne dăm votul pe un strop, pe un strop şi-o picătură, cu trei mici la udătură.

*

Victor T. Rusu, aşteptându-şi "jupânii", pozaci şi cititori

Victor T. Rusu, aşteptându-şi “jupânii“, pozaci şi cititori

E2

E3

E4

E5

E6

E7

E8

E9

E10

E11

E12

E13