Victor T. RUSU, în ziua naşterilor care se repetă | Dragusanul.ro

Victor T. RUSU, în ziua naşterilor care se repetă

Oana Sîrbu, oferindu-i lui Victor T. Rusu elogiul colegilor

Oana Sîrbu, oferindu-i lui Victor T. Rusu elogiul colegilor

*

Vineri, 13 februarie 2015, Victor T. Rusu, aflat în ziua naşterilor care se repetă, avea să primească, la finalul vernisajului expoziţiei JAZZ-PHOTO, un frumos buchet de flori, înmânat de Oana-Maria Sîrbu-Botezat, din partea tuturor colegilor săi, de la Centrul Cultural “Bucovina”. Un buchet de inimi, pentru că Victor, directorul nostru demisionar (a optat să-şi trăiască doar destinul de creator), e înnăscut şi pentru dragostea tuturor.

*

Victor T. Rusu şi opera lui

Victor T. Rusu şi opera lui

*

L-am văzut copleşit de fericire, l-am văzut fremătând de conştientizarea familiei artistice sucevene, pe care el a izbutit să o reunească. Nu cred că băgase de seamă că a creat un eveniment expoziţional cum nu a mai fost vreodată în Bucovina şi că opera lui fotografică, înseamnă, ca şi poezia pe care a scris-o şi faţă de care mai are obligaţii, o adevărată revoluţie creatoare. Victor T. Rusu nu improvizează niciodată, nici măcar atunci când îşi alege improvizaţia drept temă. El este lucid, chiar şi când discerne cu imaginaţia.

*

Victor T. Rusu, însinguratul

Victor T. Rusu, însinguratul

*

În aparenţă, Victor T. Rusu e un bonom şi, uneori, un superficial. Dar numai în aparenţă. În realitate, el este un creator extrem de exigent cu sine. Exigent până la însingurare. Pe Victor T, Rusu harul îl devoră şi îl răstigneşte.

*

Victor T. RUSU

Victor T. RUSU

*

Victor T. Rusu e un purtător de feştilă prin ţara şi prin timpul orbilor. Răspândeşte lumină şi, tocmai de asta, se naşte zilnic.