Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 129. Tort de lengi | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 129. Tort de lengi

 

 

 

Pui într-o strachină 60 dramuri unt proaspăt, îl freacă până se face puhav, 160 dramuri migdale curăţite şi pisate foarte subţire ca făina, şi pe dânsele le tot stropeşti cu apă, pe urmă le pui în unt şi le acoperi un sfert de ceas; 80 dramuri zahăr cernut şi pui iarăşi înăuntru două ouă întregi, coaja şi zeama de la o alămâie, şi frecate trei sferturi; la sfârşit să pui 40 dramuri făină picluită bine, şi pe urmă frecat bine vreo zece minute, şi în urmă ungi tavaua cu unt, şi o dai în cuptor, însă cuptorul să fie ca de alivenci, şi când va fi pe jumătate copt, scoţi tavaua, pui dulceţi deasupra şi iarăşi o dai în cuptor până se coace; însă în cuptor să nu şadă mai mult decât un sfert de ceas.