Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 130. Tort de migdale | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 130. Tort de migdale

 

 

 

80 dramuri de migdale pisate foarte mărunt, 80 dramuri zahar pisat şi coajă de la o alămâie, aceste toate să se amestece la un loc, apoi le pui într-o oală smălţuită şi pui şi 8 ouă întregi şi 8 gălbenuşuri; aceste toate să se amestece la un loc un ceas, apoi să fie cuptorul gata şi acolo, la gura cuptorului, să se toarne în calup, fiind calupul uns cu unt şi presărat cu posmag, îndată ce se pune în cuptor şi, după ce-i copt, îl laşi de se răceşte şi apoi îl scoţi din calup.

 

 

 

Mihail Kogălniceanu, 200 de reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti,

Iaşi, 1842, „tipărite cu cheltuiala şi îngrijirea unei societăţi

de iubitori de înaintarea şi strălucirea neamului românesc”