Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 128. Învârtită de raci | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 128. Învârtită de raci

 

 

 

Să faci aluatul după cum se face şi la celelalte învârtite, numai să pui unt cât un ou de mare, şi să faci cu făină, apoi să iei de la 40 raci gâturile şi picioarele tăiate, şi posmag mai mult decât jumătate de franzelă, să-l stropeşti cu slifcă dulce; apoi iei o bucată de unt de raci şi-l freci puhav, şi pune un ou întreg şi două gălbenuşuri şi posmag, stropeşti, pune şi patru linguri de smântână dulce, îl amesteci bine, punând şi puţin pătrunjel sau coajă de alămâie, şi, întinzând aluatul tare subţire, îl laşi să se zbicească, apoi stropeşti cu unt de raci, să se presoare acela bine, şi, învelind învârtita, să o pui pe o tăvăluţă unsă cu unt, să o dai în cuptor, unde o laşi de se coace bine.