Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 118. Budincă cu şoto. | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 118. Budincă cu şoto.

 

Ospăţ bucureştean în 1935

 

 

Să amesteci şase polonice pline de făină cu o jumătate ocă lapte, laptele să fie rece, şi tot câte puţin să se mestece în făină, apoi îl pui pe foc şi îl tot amesteci până se îngroaşă, şi-l lasă de se răceşte; pe urmă freci puhav 20 dramuri unt şi îl mesteci în laptele cel cu făină, pui şi un ou întreg şi şase gălbenuşuri, zahăr şi vanilie, şi-o mesteci jumătate de ceas; apoi faci omăt de la patru albuşuri şi îl mesteci înăuntru, ungi calupul cu unt, îl torni înăuntru şi îl fierbi în aburi. Apoi faci şoto, iei o litră de lapte, cinci ouă, 30 dramuri zahăr şi vanilie, şi le pui pe foc, tot mestecându-le cu băţul de ciocolată până începe a se îngroşa, apoi îl torni peste budincă sau, în loc de şoto, torni vutcă de vanilie încălzită deasupra.