Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 117. Budincă Împărătească. | Dragusanul.ro

Reţetele lui Kogălniceanu: Nr. 117. Budincă Împărătească.

 

Ospăţ câmpenesc în 1935

 

Să moi miezul de la două franzele în lapte, şi-l taie bucăţele, apoi pisezi 40 dramuri (un dram – 3,18-3,23 grame) migdale cu franzela la un loc, pui două ouă întregi şi zece gălbenuşuri, 30 dramuri zahăr, puţină vanilie, 50 dramuri lapte şi le mesteci bine, apoi faci omăt de la două ouă şi le mesteci înăuntru, ungi calupul cu unt şi presuri cu posmag, şi torni acele înăuntru, apoi pui într-o tingire apă, de fierbe, şi pune calupul înăuntru şi lasă să fiarbă un ceas, apoi îl pui pe farfurii. Ca să faci şoto, pui într-o oală 15 gălbenuşuri de ou şi 100 dramuri vin şi vanilie, zahăr cât să fie dulce, apoi îl pui pe jăratic, îl mesteci cu băţul de ciocolată până ce îngroaşă şi începe a se umfla, şi îl torni peste budincă.