PLUS brădăţan dumi TV-aul lui Băişanu | Dragusanul.ro

PLUS brădăţan dumi TV-aul lui Băişanu

Dumitru Brădăţan: Eu... inimă... hă-hă!... Eu... Hă-hă!...

Dumitru Brădăţan: Eu… inimă… hă-hă!… Eu… Hă-hă!…

*

Rareori fac prostia să butonez înspre tembeleviziunile locale, la care au ce vedea doar nevestele politicienilor din urbe (proşti, dar mulţi!), dar, în seara asta, dând cu ochii de Tiberiu Cosovan, hai să mă uit la PLUS TV-aul lui Băişanu. În prim-plan, Dumitru Brădăţan, care tocmai mărturisea că, dacă i-ar spune cineva că-i inteligent, s-ar simţi insultat. De acord cu el, că prea dă în gropi!

*

Apoi o ia pe arătura inimii albăstrite de bigotim greţos, năucită de o ortodoxie leşinată din vodca suptă mai acuşi, şi dă-i cu inima, şi hă-hă-hă!, şi iar cu inima, şi iar cu hă-hă-hă!, de n-avu timp bietul Cosovan, într-un ceas întreg, să spună măcar o propoziţie întreagă. Nu-i bai! Că-aşa-i cu tem-bello-gallica-mediatorii…

*

Dar, dacă tot te-a apucat de brăcinari amocul inimii ortodoxe, ce-ar fi, Înalte Prea Sforăitorule Dumi Brădăţan, dacă te-ar îndemna evlavioasa ta inimioară ortodoxă să-mi dai purcoaiele cu parale europene (via I. T. Lazăr), pe care le-ai încasat tu, pentru o monografie pe care am scris-o eu?