Nu ştiţi ce să alegeţi? Vă ofer un candidat! | Dragusanul.ro

Nu ştiţi ce să alegeţi? Vă ofer un candidat!

Un candidat, pentru sfârşitul lui octombrie 2014

Un candidat, pentru sfârşitul lui octombrie 2014

*

Pentru că, de ani şi ani, se tot toacă bani pentru prefăcătoria de-a teatrul, la Suceava (numai ultima escrocherie a costat vreo două miliarde, bani europeni), am decis, împreună cu câţiva prieteni, să demonstrăm că nimic nu e mai simplu de înfiinţat, în târgul lui cremene, decât un teatru şi că poţi aduce publicul sucevean în sălile de spectacol, dacă îi oferi exact ceea ce îi trebuie.

*

Marcel frac pe scari

*

Şi, cum vrem, în acest demers, ca totul să ne aparţină (ca să putem dărui), am scris o poznă umoristică, iar de miercuri, Marcel Horodincă, Georgel Mihalciuc, Maricica Davidiuc, Ionel Davidiuc, Alexandru “Teiu” Teişanu şi (sper eu), Nicu Nuţu, încep repetiţiile la masă, cu premeditarea ca, în maximum o săptămână (după aceea), să putem trece la repetiţiile la scenă, ocazie cu care vom integra în spectacol şi câţiva instrumentişti, şi o bună parte a corpului de balet (fetele) a Ansamblului “Ciprian Porumbescu”.

*

Arnold cu pahar

*

Imaginile de mai sus reprezintă câteva dintre afişele panourilor de afişaj din decor. Comedia, scrisă conform logicii “dacă-i bal, bal să fie”, este o satiră surprinzătoare la adresa întregii clase politice româneşti, dar fără “ţinte” partizane, în care numai umorul spumos contează, deşi, în subtext, se poate descifra un conţinut editorialistic dens şi acid. Sper să fie sănătoşi toţi cei din distribuţie, să nu avem piedici prea mari din partea binevoitorilor şi, atunci, între 20 – 23 octombrie, vom programa premiera comediei “Gloria senatorului Horodincă”, şi ca o probă că, dacă există voinţă şi pasiune, nimic nu se poate face mai lesne decât un teatru.

*

Cum sunt un individ orgolios, vă promit că veţi avea o premieră măcar egală valoric cu recenta ediţie a festivalului de rock.

*

Ion Drăguşanul