D'ale arendaşului Centrului Cultural "Bucovina" | Dragusanul.ro

D’ale arendaşului Centrului Cultural “Bucovina”

Îngăduiţi primăvara?

Îngăduiţi primăvara?

*

Habar nu aveam de ce se grăbeşte arendaşul Centrului Cultural “Bucovina” cu trucarea pripită a unui concurs de ocupare a posturilor vacante de directori. Îl rugasem, îl implorasem chiar, să nu se mai joace cu funcţiile de conducere din sistemul culturii, trucând concursurile, dar aş! – cum a dat (dezacord aparent!) cu ghiersu-n el Maestrul şi Margareta, cum l-au acupat bolunzelile şi dă-i, şi dă-i cu concureala ce-o să-aducă nimereala să iasă ca socoteala.

*

Habar nu aveam că arendaşul Centrului Cultural “Bucovina” interzice prin legea (lui de şnapan!) regulamentelor fistichii, pe care i le-au aprobat slugoii din administraţie,  dreptul la liberă exprimare, că a sancţionat prestaţii artistice independente, săvârşite în afara programului, după regula lui “cine nu-i cu PSD e împotriva noastră”.

*

Habar nu aveam că Maestrul şi Margareta şi-au luat nasul la purtare (aici, abia, e un dezacord!), râmând de zor prin gunoaie – treaba lor, dacă n-ar împroşca şi pe alţii – şi nici nu-mi mai aduc bine aminte cine a scris, în romanescă, Maestrul şi Margareta. Dar o să aflu.