"Ce ţie nu-ţi place altuia nu face!" | Dragusanul.ro

“Ce ţie nu-ţi place altuia nu face!”

Cireşul meu

Cireşul meu

*

La începutul mandatului lui Gheorghe Flutur de Preşedinte al C. J. Suceava, spre sfârşitul anului 2008, vicepreşedintele Cadariu, înfrânt mereu, în alegerile de pe valea Moldovei, de Viorel Varvaroi şi de pesediştii lui, a cerut directorilor proaspăt înfiinţatului Centru Cultural “Bucovina” ca Viorel Varvaroi să fie dat afară din sistem, iar directorii respectivi au plusat, de la ei, şi cu intenţia de a-i lăsa fără locuri de muncă şi pe Emil Havriliuc, Dănuţ Lungu şi Marcel Horodincă.

*

Era o nedreptate crasă şi am mers la Preşedinte, să protestez. Numai că Gheorghe Flutur, care nu ştia de răfuiala lui Cadariu, deşi nu-l plăcea pe Varvaroi, a refuzat să admită o astfel de nedreptate, iar Viorel Varvaroi a rămas, bine-mersi, în sistemul bugetar. Cu leafă mai mică (diminuată de o fostă colegă UTC, care-i plătea poliţe), dar a rămas.

*

În 2014, interpretul de folclor Sorin Filip, fără să fie membru al vreunui partid, fără să militeze, precum Margareta Clipa la Dumbrăveni (“Votaţi PSD! Victor Ponta, Preşedinte!” – şi era dreptul ei să clameze astfel, din moment ce are dreptul la vot), a acceptat să cânte la un spectacol organizat de PDL şi să dea citire textului de promovare a spectacolului, pe ecranul unei televiziuni. Şi-atunci, Viorel Varvaroi, înşurubat în sistemul culturii de Gavril Mîrza în negoţ barter cu consilierii PNG (sau cum se numea partidul securiştilor, condus de Virgil Măgureanu), l-a executat pe Sorin Filip prin:

*

Decizia stalinistă a lui Varvaroi

Decizia stalinistă a lui Varvaroi

*

Citez din textul deciziei bugetarului care zi de zi face politică, Viorel Varvaroi:

*

Având în vedere abaterea disciplinară săvârşită de domnul Sorin Vasile Filip prin faptul că a apărut la postul de televiziune „Bucovina TV”, într-un spot publicitar în care promova un spectacol organizat de Partidul Democrat Liberal care urma să se desfăşoare în data de 23 mai 2014 pe espanada Casei de Cultură, afirmând în acel spot următoarele: „La „Hora Bucovinei” vă invită Sorin Filip alături de Partidul Democrat Liberal Suceava” (“espanada” din agramatul text citat nu cred că înseamnă o greşeală de culegere).

*

Decizia de sancţionare cu “avertisment scris” a lui Sorin Filip pentru păcatele… zilnice ale vieţii lui Varvaroi (dintotdeauna, doar politruc a fost) este datată 16 iunie 2014.

*

Între timp, cu mentalitate de arendaş pesedist al Culturii, Viorel Varvaroi, care a impus mediocrităţi în posturile de directori, toate cu contracte de interimat valabile până la sfârşitul anului 2015, organizează brusc, instantaneu şi pe neaşteptate un concurs de ocupare de funcţii. De ce? Ca să nu expire anul de penitenţă (ipocritul Varvaroi ar merita un veac) a lui Filip, caz în care Sorin ar putea concura pentru funcţie, punând în pericol scaunul Tamirei Gonda Cojocaru, protejata lui Varvaroi.

*

O veste proastă pentru Varvaroi: Pentru cele două posturi de directori vor concura mulţi oameni de cultură, unul dintre ei, doctor, pe bune, în Sociologie.

*

O veste proastă pentru oamenii de cultură: La nimic nu vă ajută nici competenţa, nici statutul de creatori şi de artişti, câtă vreme vă lipseşte “cunoştinţa” cu politrucul Varvaroi!