Corlata: Petrecerea de sub pădure | Dragusanul.ro

Corlata: Petrecerea de sub pădure

Pădurea Corlatei

Pădurea Corlatei

*

Pădurea Corlatei, năruită de atacul unor insecte de provenienţă occidentală, încă mai are farmec, iar veghea brazilor şi molizilor dinspre Stupca şi dinspre Drăgoieşti îmi vindecă sufletul, în fiecare vară, când închei, mereu la Corlata şi numai la Corlata, manifestările “Naţiunii Poeţilor”.

*

Corlata a fost proclamată Capitală a Naţiunii Poeţilor de ctitorii acestei Naţiuni, Roel Richelieu van Londersele, Serge van Duijnhover şi Janette Carp, Menno Wigman (Olanda), Angelica Freitas (Brazilia), Swantje Lichtenstein, Sebastian Himstedt, Mariu Hulpe, Stan Lafleur, Marcus Roloff (Germania), Menachem M. Falek (Israel), Vahur Afanasiev (Estonia), Charles Ducal (Belgia), dar şi, fără prezenţă în Bucovina, decât prin antologie: Timo Berger, Adrian Kasnitz, Silvio Pfeuffer, Andre Rudolph (Germania), Thomas Mohlmann, Tjitse Hofman (Olanda), Thomas Vinau (Franţa) şi nu-mi mai aduc aminte cine.

*

Visam, cândva, să transform Bucivina în ţinutul-capitală a Naţiunii Poeţilor, iar limba română, în singura limbă a poeziei europene contemporane, visam să aduc, în fiecare an, poeţi care să ne rostească lumii (Swanje Lichtenstein a scris un volum de “Poeme bucovinene”), dar, în cele din urmă, datorită obtuzităţii aleşilor dumneavoastră, m-am lăsat păgubaş. E drept, încă mai ţin Naţiunea Poeţilor “la foc mic”, mizând pe prietenia cu Menachem Mordecai Falek, dar nu prea văd şanse de viitor pentru un demers atât de util şi de necesar.

*

În fiecare vară, când intru în din ce în ce mai îndepărtata pădure a Corlatei, încă mai visez la Naţiunea Poeţilor, dar din ce în ce mai stins, mai cu resemnare. Fac fotografii, ca să-mi ţină de alean peste iarnă şi ca să mă despovărez de acest demers, care ar fi putut însemna ceva şi pentru o posibilă “Suceava – capitală culturală europeană”. Posibilă, până mai adineaori.

*

1 Corlata Petrecerea sub padure 1

1 Corlata Petrecerea sub padure 2

1 Corlata Petrecerea sub padure 3

1 Corlata Petrecerea sub padure 4

1 Corlata Petrecerea sub padure 5

1 Corlata Petrecerea sub padure 6

1 Corlata Petrecerea sub padure 6

1 Corlata Petrecerea sub padure 8

1 Corlata Petrecerea sub padure 9

1 Corlata Petrecerea sub padure 10

1 Corlata Petrecerea sub padure 11

1 Corlata Petrecerea sub padure 12

*