Comunicat: Bucovina Rock Castle rămâne desfiinţat | Dragusanul.ro

Comunicat: Bucovina Rock Castle

 

Comunicat: Bucovina Rock Castle

 

1 Rock

 

rămâne desfiinţat,

 

până când vor fi sancţionate

 

abuzurile sfidătoare

 

ale arendaşilor culturnici

 

brăteanu călin, horvat petru şi filip sorin

 

         Nu e prima dată când arendaşii spaţiului cultural bucovinean, brăteanu, horvat, filip şi semidoctul numit de Consiliul Judeţean Suceava în consiliul de administraţie al Centrului Cultural “Bucovina” îşi bat joc de cultura temeinică, prin insolente abuzuri.

        În ianuarie, aceiaşi nevolnici şi-au permis să taie, până la mai puţin decât leafa lunară a oricăruia dintre ei, premiile însumate ale artiştilor plastici Adrian Bocancea, Radu Bercea, Tiberiu Cosovan şi Carmel Georgescu (un pictor cu expoziţii permanente în străinătate, dar aflat, în arendăşia brăteanu-horvat-filip şi nimeniul judeţean, la cheremul imbecilităţii lor).

 

        Nimeni nu a protestat atunci, din păcate, deşi însemna mult oamagiul adus unor astfel de personalităţi.

 

        Brăteanu, un şmecheraş care veşnic s-a aflat înspre partea unde se mulge vaca (deja a devenit… liberal!), a folosit, mereu, bugetul Centrului pentru a-şi angaja ilegal rubedeniile şi cetăţenii care să-i scrie teza de doctorat, iar în luna aceasta, a cheltuit 300 milioane pentru a-şi mitui “savanţii”, la fel de doctori cum va fi şi el, bătându-şi joc de memoria lui Ciprian Porumbescu şi prin stupizenia “Ciprian Porumbescu necunoscut” (doar de minţişoarele lor, iar dovada o găsiţi în recuperările de memorie muzical-dramatică suceveană din acest site). Zeci de milioane au primit “colegii lui… muzicologii”, că doar bugetul Centrului este arendăşia lui Brăteanu.

 

        Am protestat public atunci, dar ca şi Moise, vorba unui epigramist român de prin America, am vorbit în pustiu. Nimeni nu vrea să audă despre potlogăriile făcute de “consiliul de administraţie” al Centrului (anti)Cultural “Bucovina”, prin incredibilele potlogării ale lui Brăteanu.

 

        Acum, brăteanu, horvat, filip şi trepăduşul Consiliului Judeţean Suceava şi-au permis să saboteze Festivalul (cu adevărat) Internaţional “Bucovina Rock Castle”, în condiţiile în care era făcut la cheie, profesionist şi mai mult decât rentabil, ba şi eficient ca produs cultural-turistic, sute de tineri şi din străinătate (în principal Anglia, Germania şi Danemarca) contactând prieteni sau cunoscuţi suceveni pentru a fi sfătuiţi în rezolvarea problemei cazării şi a alegerii itinerariilor bucovinene, prin zonele pe care să le viziteze în zilele dintre nopţile de festival. Nu mai vorbesc de tinerii români, că doar i-aţi auzit, la ediţia trecută, scandând numele judeţelor lor, de parcă ar fi redevenit Cetatea Sucevei, iarăşi, capitală a Moldovei.

 

În treacăt fie spus, festivalul acesta, închinat memoriet ctitorului Sucevei şi al Cetăţii, pe care primarul ion lungu l-a zvârlit în parcul Cetăţii, costa doar de trei ori şi ceva mai mult decât de mita oferită de brăteanu “colegilor lui, savanţii dohotori muzicologi”.

 

        Datorită articolului lui Tiberiu Cosovan, publicat de instituţia de cultură, numită “Monitorul de Suceava”, datorită ecoului pe care l-a avut acel articol şi în media, dar şi în rândurile iubitorilor de muzică rock, preşedintele Nechifor a solicitat corecţiile necesare.

 

        Numai că nu am de gând să accept nici o corecţie, atâta vreme cât arendaşii culturnici brăteanu, horvat, filip şi trepăduşul judeţean nu vor fi traşi la răspundere pentru repetatele lor abuzuri.

 

        Eu şi fiul meu, Andi, nu avem nevoie de un astfel de festival. Noi doar încercam să dăruim Sucevei un act de cultură pe care nici un alt judeţ din Moldova nu-l are. Şi mai doream să urmăm îndemnul trupei KUMM de a o “ţine tot aşa”, pentru că mai este foarte puţin până la a deveni, cu bani puţini, cel mai important festival rock din Europa răsăriteană, festivalul sucevean fiind, încă de la a doua ediţie, unul dintre cele mai bune din estul european, după cum au ţinut să sublinieze, de pe scenă, cei de la KUMM.

 

        Nu e meritul meu şi al lui Andi, ci al numeroşilor lui prieteni, care s-au implicat cu tot sufletul şi cu năvalnica lor inteligenţă în acest festival. Mă refer la Mihnea Blidariu, Nick Făgădar, Lucian Csibi, Bogdan Mezofii, Cristi Rangu, deci la trupele “Luna Amară”, “Relative”, “Grimus” şi aşa mai departe, fără a uita, desigur, de “Toy Machines” şi de ceilalţi suceveni, inclusiv de publicaţiile “Monitorul de Suceava” şi “Jupânu”.

 

        Încă nu sunt decis dacă mai fac sau nu festivalul, deşi Andi mă tot roagă să nu mă mai uit atâta la cele pământeşti, ci la ceea ce va deveni “Bucovina Rock Castle” în 2-3 ani. Instinctele îmi spun că, atâta vreme cât lipitorii de afişe electorale şi cântăcioşii din campanii (brăteanu a cântat pentru Mîrza, iar filip – pentru Donţu, în vreme ce horvat, înmuiat în spirtualitate scoţiană, împărţea, prin parc, umbrele PDL) vor tot primi în arendă bugetele culturale, ar trebui să tot ridic barda spre cer.

 

        Dumneavoastră ştiţi că, în vreme ce singurul pictor român, din ţară şi din diaspora, suceveanul Ungureanu-Box, moare de foame, ăştia, vrăjmaşii “descurcăreţi” ai culturii huzuresc cu lefuti uriaşe, dobândite fără concurs şi în totalul sctir al legii lui Boc, prin care se reducea cu 25 % efectivul de angajaţi bugetari?

 

        Şi un lucru nostim: când cineva a propus ca doamna Gabi Teişanu, cu 2 facultăţi făcute pe bune, cu un master în filosofia artei, să fie promovată consultant artistic (finul lui brăteanu a fost angajat direct “regizor artistic”, deşi e semi-analfabet), iar brăteanu a ripostat: “Nu, că dacă îi dăm ei un post de consultant, o să vrea să fie făcut consultant şi Drăguşanul!”.

        Fii pe pace, măruntacule, nu vreau! Mai bine supravieţuiesc din 1.000 lei pe lună, decât să decad drept egal al tău, chiar dacă aş avea, atunci, parte de un salariu cât de cât decent. Că doar mie nu mi-aţi da maximul admis, cum v-aţi luat voi. În fond, vi se şi cuvine, că doar cu atâta rămâneţi: cu ce înhăţaţi, mistuiţi şi…

 

ÎN CONCLUZIE: Nu cred că Suceava lui Nechifor, Lungu şi ceilalţi arendaşi merită Festivalul Internaţional “Bucovina Rock Castle” .