Cap de afiș Bucovina Rock Castle 2019 | Dragusanul.ro

Cap de afiș Bucovina Rock Castle 2019

Mulți sunt cei care ne-au tot întrebat dacă trupa britanică TESSERACT va fi cap de afiș al ediției Bucovina Rock Castle 2019 și pentru că asupra noastră, a ursu-drăgușanilor blidari, se tot înghesuie întrebările, am să răspund că TESSERACT înseamnă una dintre trupele de excepție ale festivalului sucevean, la fel ca și ALTERNOSFERA, ca și GRIMUS, ca și cele două alte trupe europene, pe care le-am ascultat ieri, sau ca trupa de metal, din America, pe care o voi asculta astăzi sau mâine, funcție de cum mă eliberez de celelalte munci în care sunt implicat.

*

Visul meu și al fiului meu, Andi, a fost să ajungem împreună vremea când Bucovina Rock Castle va fi… cap de afiș Bucovina Rock Castle. Ceea ce s-a și întâmplat, în ultimii ani, dar, din 2019, toată lumea trebuie ajutată să conștientizeze această realitate. În fond, visul nostru, imediat însușit și de Constantin-Emil Ursu – managerul Muzeului Bucovinei, și de Sorin Filip – managerul Centrului Cultural „Bucovina”, și de Mihnea Blidariu – de la Luna Amară, și de Lucian Francisc Csibi – de la Relative, a devenit, între timp, după cum ni s-a și adeverit prin fapte, și visul oamenilor de decizie din Consiliul Județean Suceava, în frunte cu Președintele Gheorghe Flutur și cu Administratorul Județului, doamna Irina Vasilciuc. O menționare separată merită și oamenii reprezentați de partenerele noastre de conturare a visului: Ramona Medeleanu și Asica Leizeriuc.

 

 

Ediția Bucovina Rock Castle 2019 înseamnă, pentru mine, ultima – înainte de pensionare și, tocmai de aceea, vreau să-i văd pe tinerii care vor veni în Șanțul Cetății, ca să trăiască și ei același vis, mai fericiți decât au fost vreodată. E drept că, fiind eu un sentimental, i-am cerut lui Andi să-mi aducă și câteva trupe care-mi sunt tare dragi; e drept că Andi a militat ca trei trupe tinere, care au câștigat concursul din anul 2018, să nu urce pe scena întâia drept „a șasea roată la căruță”, ci cu drepturi și cu onoarea care se cuvin trupelor care deschid fiecare noapte de concerte.

 

 

Din 2019, Bucovina Rock Castle își va acoperi integral cheltuielile, printr-un salt artistic foarte apropiat de cel care se va statornici după mine, adică din anul 2020. De ediția 2019 depinde decisiv viitorul Bucovina Rock Castle, iar noi, fiind conștienți de asta și dorindu-ne să durăm ceva temeinic pe meleagurile în care ni s-a întâmplat nașterea, forțăm limitele omeneștilor puteri, închinându-le visului încredințat viitorimii.