Calvarul nevinovatului prefect Florin Sinescu | Dragusanul.ro

Calvarul nevinovatului prefect Florin Sinescu

Florin Sinescu

Florin Sinescu

*

Cel mai incompetent DNA din ţară, cel din Suceava lui Papură-Vodă şi al Papurei-Voievodeasa, s-a năpustit, cu ferocitate, împotriva prefectului Florin Sinescu, om în a cărui onestitate am motive să cred, cunoscându-l bine, de peste două decenii. Ca jurnalist vechi şi plin de arţag, deci cu o puzderie de războaie, duse, de-a lungul vremii, împotriva hoţilor din judeţul nostru, pe unii dintre ei denunţându-i, la timp, şi la DNA Suceava, şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, insituţii care s-au făcut mereu că plouă. Iar hoţii fură în continuare şi se află, favorizaţi de cele două Parchete, în miezul tuturor ticăloşiilor, locul lor, în aresturi şi în închisori, luându-l nevinovaţii, aflaţi la locul potrivit (funcţii publice), la timpul potrivit pentru exercitarea unui nazism înfiorător. Mi-aduc aminte că, la un proces “de calomnie şi insultă” cu unul dintre aceştia, i-am zis, când mi s-a încredinţat “dreptul la ultimul cuvânt”, preşedintei de instanţă: “Doamnă Preşedintă, dacă procurorul de şedinţă ar avea sânge în vene, ar putea să-l aresteze pe “vătămat” doar în baza probelor pe care le-am depus eu la dosar”.

*

Citind ce se vehiculează prin presă, înţeleg că Florin Sinescu este absolut nevinovat. Nu avea îndreptăţirea să-l demită pe Săvel Botezat, doar pe amocul ANI (bicisnică poliţie politică!), câtă vreme nu a existat o decizie definitivă de condamnare a lui Săvel Botezatu. Dacă ar fi făcut-o, la o eventuală plângere a lui Botezatu, Florin Sinescu ar fi putut fi obligat de instanţe să-i plătească, din banii lui, drepturile cuvenite celui care ar fi fost, astfel, iarăşi victima unui abuz în serviciu.

*

La fel de prosteşti sunt şi celelalte trei capete de acuzare, inclusiv cea cu angelica sfântă de la APIA, Angela Coroleucă (cine s-o creadă, dacă a văzut-o măcar o dată?). Florin Sinescu nu a primit bani sau alte foloase nici de la Ipoteşti, nici de la Brodina, iar în lipsa “foloaselor necuvenite”, nu există corupţie. Iar abuzul de funcţie înseamnă o chestiune îndoielnică, din moment ce poţi decide prost şi cu bună intenţie sau poţi decide bine şi din neghiobie.

*

Nu pricep cine-i îndreptăţeşte pe inutilii funcţionari din DNA Suceava să ucidă un om. Pentru că, în fond, asta fac ei, îl ucid, şi fizic, şi civic, pe Florin Sinescu. Ba, din câte am văzut, vor să-l acroşeze şi pe Cătălin Nechifor, alt om curat, dar la care hăitaşii de la DNA caută pofticioşi ca lupii, pentru că, în planul succesului politic, amândoi, şi prefectul, şi preşedintele C.J. Suceava, ar însemna nişte “hălci” bune.

*

Pariez că aceşti nazişti ai contemporaneităţii româneşti merg, sărbătoare de sărbătoare, la biserici şi plătesc acatiste grele. Între timp, fetiţa lui Florin Sinescu, care îşi cunoaşte tatăl şi nu descoperă averi prin casa familiei ei, se traumatizează pentru totdeauna. Între timp, Florin Sinescu începe să se stingă.

*

Dar contează astea pentru evlavioşii hăitaşi DNA, care, după ce îşi văd vanul eroism la tembeleviziunile naţionale de ştiri, merg la altare şi plătesc acatiste, în speranţa că li se vor curăţa sufletele? Care suflete? Ăştia nici nu au suflete, ci doar o slugărnicie monstruoasă, în goana după vrăjitoare,