Bucovina Acousti Rock - Ediţie specială | Dragusanul.ro

Bucovina Acousti Rock – Ediţie specială

 

 

 

Încă nu am siguranţa că măcar segmentul de festival al muzicii cu adevărat vii de la Vatra Dornei se va face, în condiţiile în care ediţia a X-a a Festivalului BUCOVINA ROCK CASTLE se va ţine abia în 2021, dacă istoria civilizaţiei umane se va întoarce la normalitate până atunci. Deşi organizată, nu putem susţine ediţia în acest an, pentru că aglomerarea de public, într-o locaţie limitată, ar putea pune vieţi în pericol. În schimb, BUCOVINA ACOUSTIC PARK, festival premeditat pentru ascultarea muzicii, a beneficiat, de la prima ediţie, datorită dornenilor, de condiţiile de preveniţie pe care legea le impune astăzi: paleţi aşezaţi la distanţă unul de celălalt, pe care încap câte două persoane şi care pot fi urcaţi pe noua locaţie, Pârtia „Veveriţa”, în răspândirea necesară, condiţionată de lege. Accesul, dezinfecţia şi termo-scanarea pot fi bine gestionate, iar puncte de dezinfecţie pot fi plasate oportun şi pe pârtie, şi la toaleta modernă a pârtiei.

 

 

Practic, nu există nici un motiv care să suspende festivalul de la Vatra Dornei, în condiţiile în care şi controlul numărului de spectatori se poate realiza, corect şi eficient, prin brăţări – maximum 500, care se pot distribui, prin Casa de Cultură din Vatra Dornei, în prima jumătate a lunii iulie, propunerea noastră, a organizatorilor, pentru desfăşurarea festivalului vizând zilele de 24-26 iulie 2020 sau 31 iulie – 2 august, perioadă în care se va fi ieşit din rigurosul exces necesar de prevenţie. Iar dacă se va aproba (luni vom avea discuţia finală cu Consiliul Judeţean Suceava) măcar atât, adică festivalul de la Dorna, vom combina acusticul cu rockul, pentru a menţine vii şi respiraţiile BUCOVINA ROCK CASTLE, prin geamănul BUCOVINA ACOUSTIC PARK.

 

 

De ce îmi doresc segmentul dornean al muzicii veşnic vii? Pentru că este nevoie de speranţă, de încredere, de normalitate, pentru că tinerii merită măcar atât în predispoziţia sărbătorească a vârstei lor. Şi ar mai fi şansa contribuţiei la sporirea gradului de ocupare a patrimoniului de cazare dornean, şi ar mai fi şi filmele concertelor, care rămân şi vor dăinui ca mărturii.

 

 

Costurile ediţiei sunt penibil de mici (a doua sută cincizecea parte din premiul acordat recent de Ministerul Culturii celor doi cetăţeni care, în mod sigur, nu produc muzică şi cu atât mai puţin cultură), iar Preşedintele Gheorghe Flutur, care, ca de fiecare dată, se arată binevoitor cu orice demers cultural real, nu ar avea nici un motiv, luni, să nu aprobe simbolica ediţie specială a festivalurilor BUCOVINA ACOUSTIC PARK şi BUCOVINA ROCK CASTLE de la Vatra Dornei. De asta mă folosesc de câteva fotografii de la ediţiile anterioare, pentru a proba că măsurile impuse de pandemie astăzi au fost respectate de noi dintotdeauna, din respect faţă de muzică şi faţă de cei cărora ea li se adresează. Dacă o fi, se va întâmpla, iar dacă nu o fi, veţi deduce singuri cine vă sunt potrivnicii.