Bin Laden, un om de onoare al Sucevei | Dragusanul.ro

Bin Laden, un om de onoare al Sucevei

*Bin Laden

În vreme ce mulţi suceveni consideră că li se cuvine să înfulece din cultură pe pleaşcă (“E din banii miei, oi!”), fie cu invitaţii, fie privind, gratis, de pe platou (“Di ci sî ieu bilet, dacî am plătit impoziti, oi?”), Bin Laden – cum este poreclit omul acesta cu destin tragic, dar mare iubitor de muzică de toate genurile, m-a surprins cu onoarea şi cu demnitatea lui, greu de aflat la majoritatea făloşilor bucovineni.

*

Zărindu-l, pe platou, cu tricoul “Bucovina Rock Castle” şi cu brăţară roşie (dobândită cu biletul din noaptea de 18 august), mi-am întrebat colegii, care obişnuiesc să-l lase gratuit la spectacolele organizate de noi, de ce l-au obligat să-şi cumpere bilet şi brăţară (tricourile le-a vândut producătorul), iar colegii mei mi-au spus că Bin Laden a insistat să-şi cumpere bilet, pentru că “Aici e Bucovina Rock Castle şi trebuie respect!”.

*

Când am auzit una ca asta, Bin Laden se afla, din nou, în şirul de cumpărători de bilete pentru a doua seară de spectacol, cea din 19 august. M-am dus la el şi l-am rugat să accepte să fie oaspetele de onoare al festivalului. Omul şi-a îndesat mai pe frunte cuşma lui Decebal şi a acceptat. Cu bucurie, bucurându-mi sufletul. În fond, şi el, şi eu nu suntem decât doi nebuni ai Sucevei, dar cu onoare şi cu demnitate.