Beldiman interzice Bucovina Rock Castle! | Dragusanul.ro

Beldiman interzice Bucovina Rock Castle!

1 Luna Amara public 17

*

Ca să nu mai fiu la cheremul unor indivizi ca tovarăşul Beldiman Covaşă, m-am adresat, în scris, managerului Centrului Cultural “Bucovina”, cerându-i precizări dacă mai fac festivalurile, cărţile şi “Revista Bucovinei” sau vin zilnic, între orele 8-16,30, la Centrul Cultural “Bucovina” şi stau şi eu ca toată lumea. În fumoar, pentru că birou n-am avut niciodată. Răspunsul a fost năucitor: “Dar, dom’ Ionică, vă pune cineva să faceţi cărţi, revistă şi festivaluri?”.

*

Ceva mai târziu, s-a pus apostila pe memoriul meu, în sensul suspendării tuturor manifestărilor pe care le-am întemeiat şi organizat eu, ori redistribuirii altor organizatori. În aceste condiţii, am pus o cerere de recuperări pe ultimele două luni ale anului 2015 şi pentru concediul legal de odihnă pe acelaşi an. Şi mi s-a aprobat. Partea proastă este că, dacă nu negociem acum, în ianuarie, cu trupele, mai târziu, cu bugetul şubred pe care îl avem, nu vom mai putea aduce nici o trupă mai de doamne-ajută. În aceste condiţii, iată că tovarăşul Covaşă Beldiman a izbutit desfiinţarea următoarelor manifestări şi recuperări de memorie: Bucovina Rock Castle, Zicălaşii, Naţiunea Poeţilor, Arderea Cărţilor Bucovinei, Ziua Artelor Plastice Bucovinene (în acest an se va face, pentru că e lucrată, dar o vor face cozile de topor), Ziua Bucovinei (30 martie, atestarea Bucovinei geografice), Ziua Scrisului Bucovinean, Revista Bucovinei şi o puzderie de cărţi şi monografii, unele pe care le aveam în lucru, altele, cărţi ale altora, inclusiv cea a maestrului lui Lucian Blaga, mărgineanul Vasile Gherasim, pe care o aveam în lucru, şi căruia Bucovina nu i-a scos nicodată o carte.

*

Fiul meu, Andi, nu are nimic de pierdut, el fiind deja cooptat în organizarea festivalului de la Cluj Napoca. Avea şi el, ca şi mine, o nostalgie a fericirii miilor de tineri care se adunau în şanţul Cetăţii, dar dacă Varvaroi preia sictirul lui Covaşă Beldiman, asta e.