Denunţ penal, cu materialul clienţilor | Dragusanul.ro

Denunţ penal, cu materialul clienţilor

Cine a aprobat licitaţia câştigată de firmele Mihaelei Elena Beldiman?

Cine a aprobat licitaţia câştigată de firmele Mihaelei Elena Beldiman?

*

Dacă tot nu mai am voie să mai fac festivaluri, recuperări de memorie, reviste şi cărţi, beneficiind de vreo lună şi mai bine de concediu de odihnă şi recuperări, chiar că mă pun gazetăreşte pe căutat, aşa că denunţul penal anterior însemna doar o schiţă. Păcat că nu publică, pe site, Consiliul Judeţean şi atribuirile de organizări de festivaluri, precum “Comorile Muntelui” şi “Legendele Bucovinei”, care se fac doar cu logistica gratuită a salariaţilor Centrului Cultural “Bucovina”, dar banii se atribuie unuia, “cu mucii în batistă”, nici barbat, nici dăştept, dar oţ de crapă lemnele.

*

Bun, deocamdată, să vă arăt cum se joacă cu falsurile în acte publice soţii Beldiman, care au vreo câteva firme, dar nu declară decât una, care, ptiu, drace, tocmai a câştgat un miliard douăsute douăzeci de milioane din banii Consiliului Judeţean Suceava, graţie şefei supreme la Direcţia generală organizare, resurse umane şi achiziţii publice. Una dintre firmele la care sunt ei acţionari, fără s-o recunoască şi fără ca Tiberiu Beldiman să-şi declare… dividentele, este Financial Consulting, după cum vedeţi în următoarele două postări:

*

2012 M dividente

2013 M dividente

Vedeţi ce scrie mai sus: “Prezenta declaraţie consituie act public şi răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate”. Valabil şi pentru Tiberiu Beldiman, care nu şi-a declarat dividentele, dar şi pentru Mihaela Beldiman, care, în 2013, nu şi-a declarat firma, în care, împreună cu soţul, după cum declară când îi vine, a investit peste un miliard şi jumătate:

*

La "investiţii", Mihaela Beldiman nu declară ce...

La “investiţii”, Mihaela Beldiman nu declară ce…

... cu mândrie: Training & Consulting, mândra câştigătoare a licitaţiei trucate. Fals penal.

… cu mândrie: Training & Consulting, mândra câştigătoare a licitaţiei trucate. Fals penal.

*

Prin urmare, mâine, când mă trezesc (sunt în timpul meu liber, dorm cât vreau), merg cu denunţul penal la DNA, şi cu plângerea penală pentru hărţuire, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Să le depun. Numai că denunţul, în final, arată aşa:

*

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

*

Subsemnatul DRĂGUŞANUL ION, cetăţean român etc., vă aduc la cunoştinţă următoarele:

*

În baza Invitaţiei de participare nr. 378385, din 25.08. 2015, întemeiată pe Raportul de oportunitate nr. 17482 din 07.08.2015, semnat de Şef serviciu IT Felicia Paşniciuc, vizat de Director General Mihaela Elena Beldiman, Consiliul Judeţean Suceava a organizat o licitaţie de achiziţie de servicii de publicitate.

*

În 28 octombrie 2015, s-a publicat anunţul de atribuire numărul 193489 din 28.10.2015, prin care două firme, SC SVL Media Productions SRL sat Tişăuţi, com Ipoteşti, nr. 179X, CUI 34127298, şi SC Training & Consulting Group SRL Bld 1 Dec. 1918 nr. 15, Pavilion Administrativ, camera 4, et. 2, CUI RO23355304, ambele fără nici un angajat, proprietăţi ale soţilor Mihaela Elena şi Tiberiu George Beldiman, şi fără să deţină, la ora licitaţiei, un ziar şi, respectiv, o televiziune, ci doar un site, „Suceava Live”, cu număr de accesări nedovedite, şi-au adjudecat, în dauna asocierilor tuturor cotidianelor cu tiraj şi tradiţie ale Sucevei şi, respectiv, a televiziunilor locale, sumele de 111,200.04 RON şi, respectiv, de 122,400 RON. Deci un total minim de peste 50.000 EURO, cât este limita minimă, pentru că valoare estimată totală este de 567,900 RON, firmelor incriminate revenindu-le un total de peste 450.000 RON, deci peste patru miliarde şi jumătate, adică peste 100.000 EURO. Dintr-un tun, în care soţia, înalt funcţionar public, organizează, iar soţul îşi abandonează cariera politică doar ca să înşface bănetul public, iese suta de mii de euro.

*

Cum funcţionarul public superior, care a coordonat licitaţia, conform atribuţiunilor funcţiei şi vizelor de „legalitate”, este doamna Mihaela Elena Beldiman, iar proprietarii celor două firme câştigătoare sunt Tiberiu George Beldiman, fost consilier judeţean, care şi-a depus demisia pentru a nu fi în conflict de interese, şi Mihaela Elena Beldiman, vă rog să luaţi în cercetare dosarele licitaţiei, pentru că:

*

a). A existat o licitaţie anterioară, la care firmele menţionate declarau în fals că prestaseră servicii publicitare, în valoare de 500.000.000 lei, pentru Centrul Cultural „Bucovina; când asocierea de ziare a cerut explicaţii de la Centrul Cultural „Bucovina”, licitaţia s-a anulat, ca să se poată distruge falsurile din dosarul firmelor domnului Tiberiu George Beldiman. O pot confirma reprezentanţii ziarelor care au licitat şi cărora, din imprudenţă, şeful comisiei de licitaţie le-a arătat declaraţia falsă. Probabil că există, la acel dosar, şi falsuri privind tiraj/audienţă/accesări, dar cum eu nu am acces la dosarele licitaţiei, vă rog pe dumneavoastră să dispuneţi cercetări.

 

b). La a doua licitaţie, cea câştigată de firmele fără ziar şi fără televiziune, ci doar cu un site necitit de nimeni, organizatorii licitaţiei, coordonaţi de Directorul General Mihaela Elena Beldiman, au eliminat toate componentele prevăzute în Raportul de oportunitate nr. 17482 din 07.08.2015 (raportul preţ – tiraj/audienţă/accesări), şi astfel, minimum 50.000 euro, bani publici, pot fi solicitaţi în Justiţie, în baza contractului semnat, de firmele lui Beldiman Tiberiu George şi ale Mihaelei Elena Beldiman şi care vor fi plătiţi de Consiliul Judeţean Suceava, din dispoziţia Directorului General al Consiliului Judeţean Suceava, Mihaela Elena Beldiman.

 

c). Arhiva site-ului „Suceava Live” conţine numeroase probe de corupţie, Direcţia Silvică Suceava plătind publicitate site-ului încă din 2012, când pe acest site nu fusese postat nici un material (consecinţa: 0 cititori), şi plăteşte şi astăzi. Desigur că eu nu am acces nici la contractele încheiate de Direcţia Silvică Suceava cu un site pe care nu-l citeşte nimeni, şi de aceea mă adresez dumneavoastră.

 

d). Declaraţiile de avere ale soţilor Beldiman, ambele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Suceava conţin falsuri în declaraţii, precum:

 

– nedeclararea de către Mihaela Elena Beldiman, în 2013, a investiţiei în SC Training & Consulting Group SRL, deşi Tiberiu George Beldiman declara o investiţie de 131.000 lei, revenindu-i şi un venit anual, pe 2012, de 968 lei; în anii următori, în declaraţia de avere Mihaela Elena Beldiman trece în declaraţii o investiţie de 162.646 lei, cu titlul „titular soţ”;

 

– Tiberiu George Beldiman şi Mihaela Elena Beldiman nu au declarat acţionariatul parţial sau total la SC Financial Consulting, pentru care, conform declaraţiei de avere a Mihaelei Elena Beldiman din 14.05.2013, Tiberiu George Beldiman primea, pentru anul 2012, 63.442 ron, reprezentând „dividente”, dividete nedeclarate şi de Tiberiu George Beldiman;

 

– Tiberiu George Beldiman şi Mihaela Elena Beldiman nu şi-au declarat acţionariatul la cea de a doua câştigătoare a licitaţiei falsificate, SC SVL Media Productions SRL sat Tişăuţi, com Ipoteşti, nr. 179X, care face „trust” de încasat publicităţi nemeritate cu menţionata SC Training & Consulting Group SRL, din aceeaşi localitate, dar cu sediu închiriat în Suceava.

*

Solicit tragerea la răspundere a tuturor făptuitorilor, inclusiv a funcţionarilor publici care, din slugărnicie, au fost complicii făptuitorilor.

 

Mijloacele de probă, în afară de cele menţionate şi care pot fi consultate pe site-ul Consiliului Judeţean Suceava şi pe site-ul „Suceava Live”, sunt dosarele licitaţiei trucate, la care eu nu am acces.

Numele martorilor se găsesc în aceleaşi dosare, fie ca păgubiţi, fie drept victime ale dictaturii directorului general din Consiliul Judeţean Suceava.

*

Ca mijloace de probă următoarele fotocopii:

 

1. Aprobarea şi coordonarea licitaţiei CJ în favoarea firmelor Mihaelei Beldiman şi Tiberiu Beldiman;

2. Dividentele declarate de Mihaela Beldiman, nu şi de Tiberiu Beldiman, la o firmă nedeclarată de amândoi;
Dividente declarate de Mihaela Beldiman la o firmă nedeclarată. Nu apar în declaraţia lui Tiberiu Beldiman;

3. Fals în declaraţii prin omiterea voluntară a plasamentului în Training & Consulting, prezentă în declaraţia soţului;

4. Declaraţia lui Tiberiu George Beldiman, care dovedeşte falsul anterior al Mihaelei Beldiman.

*

12 ianuarie 2016                                           Ion Drăguşanul

 *

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL DNA SUCEAVA