Banii noştri, live pe apa Sucevei | Dragusanul.ro

Banii noştri, live pe apa Sucevei

PREFECTUL HARASIM

*

Prefectul Constantin Harasim, deşi are în subordine şi instituţiile descentralizate ale statului, n-a băgat, nu bagă şi nu va băga de seamă în veci (de unde şi proverbul indecent cu… sula şi prefectura) că Direcţia Silvică Suceava toacă parale grele, de vreo 3-4 ani, pentru un site inexistent, dar care, iată, deja a devenit şi vremelnic ziar. Probabil că banii tocaţi de Direcţia Silvică, lună de lună, sunt cam toţi atâţia câţi toacă guvernul, tot de pomană şi tot lunar, pe leafa de demnitar fercheş şi fudul de dă în gropi a prefectului Harasim. Omul trăieşte un vis ferice şi nu are timp de fleacurile care să-i tulbure măreţia de demnitar. Liberal, dar care a pupat pactul roşu cu mare recunoştinţă.

*

BANI PUBLICITATE

*

Preşedintele Ioan Cătălin Nechifor, în falimentarul lui stil de conducere european (sic!), ignoră licitaţia trucată, dar ca să nu toace banii oamenilor de pomană, nu dă nici o publicitate site-ului ziar, închipuindu-şi că a rezolvat problema cu mare diplomaţie (io-te, fleoşc!). Nu a întreprins nici o anchetă pentru a depista funcţionarii responsabili de falsificarea licitaţiei de atribuire de publicitate, dar nici nu onorează contractul. În mod firesc, firmele din comuna Ipoteşti, cu site-ziar finanţat din bani publici, pot da în judecată Consiliul Judeţean Suceava, pentru că nu şi-a onorat constractul de a face publicitate de minimum vreo două miliarde şi vreo trei sute de milioane. Iar instanţa, dacă va fi corectă, le va oferi dreptatea cuvenită, plus despăgubiri. Şi, astfel, un act grav de corupţie se va desăvârşi, beneficiind de dreptatea… legii.

*

Fără anularea licitaţiei trucate (a mai fost anulată o dată, când dosarele firmelor din Ipoteşti conţineau prea multe declaraţii şi înscrisuri false, de care au luat cunoştinţă, incidental, şi ceilalţi licitatori), Consiliul Judeţean Suceava legitimează o şarlatanie, iar contractul pe nedrept obţinut capătă valoare juridică. Ceea ce probabil că se şi doreşte, în cele din urmă.