Accesul la BUCOVINA ROCK CASTLE | Dragusanul.ro

Accesul la BUCOVINA ROCK CASTLE

Accesul la spectacolele BUCOVINA ROCK CASTLE

Accesul la spectacolele BUCOVINA ROCK CASTLE

*

Accesul la cele trei nopţi de muzică-muzică ale Festivalui Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE (după ce Andi le va traduce, voi publica şi două interviuri, acordate festivalului de Jan Akkerman şi de muzicienii de la VADER) se va face numai şi numai în baza biletelor de intrare întregi, de 5 lei/seară – pentru elevi şi studenţi şi de 15 lei/seară pentru adulţi, bilete care se pot procura, începând de luni, 10 august (între orele 9-16, iar vinerea, 9-14), de la secretariatul Centrului Cultural “Bucovina” şi de la casa de bilete a Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”.

*

Pe mine nu m-au deranjat “poznele” adolescenţilor, manifestate în anii trecuţi, prin care izbuteau să intre, cu 10 bilete, câte 30-40, prin metodele menţionate mai jos. În acest an, însă, când datorită promisiunii mincinoase a primarului ion lungu, aproape două cincimi din costurile festivalului rămân neacoperite, trebuie să înţeleagă fiecare iubitor de rock (inclusiv oficialii care vor primi invitaţii) că de noi, toţi, depinde viitorul festivalului şi că, dacă se vor zgârci la obolul de 15 lei pe seară (şi au cinci trupe de văzut şi ascultat, cu tot atâtea spectacole, iar într-un club sucevean o singură trupă poate fi văzută cu… 20 lei), vor câştiga în acest an, dar vor pierde pentru totdeauna.

*

Trebuie să ne asumăm BUCOVINA ROCK CASTLE toţi cei care iubim muzica rock, mai ales că asumarea costă atât de puţin.

*

Şmecheria din anii trecuţi (un tânăr ieşea cu 10 cotoare şi mai aducea 10 prieteni, apoi alţi 10, iar la final, vindea cotoarele cu… 1 leu bucata şi, din banii obţinuţi, dădea pe gât 5 beri) nu mai ţine, pentru că, la părăsirea temporară a incintei de spectacol, iubitorul de rock va primi… o legitimaţie de părăsire temporară a incintei, pe care o va preda la reântoarcere (dacă o va pierde, va avea nevoie de alt bilet). În fiecare seară, legitimaţia va avea altă culoare, aşa că nu are rost să le solicitaţi spre sfârşitul spectacolului, decât dacă le doriţi ca amintire, pentru că, în următoarea seară, vor fi alte legitimaţii, care diferă prin mai multe elemente de siguranţă.

*

Pentru spectatorii mai aşezaţi, pe care, de regulă, nu-i bea… alcoolul, aş propune şi un “balcon” al spectacolelor, iar dacă şi Emil Ursu şi jandarmii, care vor asigura securitatea spectacolelor, sunt de acord, eu cred că şi de pe fosta intrare în cetate se poate vedea, în minunate condiţii, evoluţia fiecărei trupe în parte:

*

"Balconul" specacolelor BUCOVINA ROCK CASTLE

“Balconul” specacolelor BUCOVINA ROCK CASTLE

Am pus sub semnul întrebării această propunere (ca să o vadă şi Emil Ursu – din păcate, aflat încă în convalescenţă, şi să-şi spună părerea), pentru că, în festivalul pe care îl organizăm, fiecare decizie trebuie să se bucure de “unanimitate”, inclusiv din partea Preşedintelui C. J. Suceava, domnul Ioan Cătălin Nechifor, îndreptăţit cu fapta, nu doar cu funcţia, în a decide asupra bunului mers al festivalului.

*

Trupele rock vor avea o scenă (modulară, acţionată electric), cu dotări spectaculoase (inclusiv lasere şi “zăpadă”, dar şi un cort gonflabil de ultimă generaţie (10 m / 10 m), două corturi clasice, o combină frigorifică etc. Am avut ceva emoţii, căutând locaţia corturilor, fără a diminua spaţiul publicului, şi tare m-am bucurat, când, măsurând cu pasul, am decis dispunerea de mai jos:

*

Dispunerea corturilor pentru artişti

Dispunerea corturilor pentru artişti

*

Lucrările de consolidare a Cetăţii şi de expunere modernă a patrimoniului ei pricinuieşte nişte mici probleme, partea dinspre Cetate fiind prevăzută cu instalaţii sofisticate de iluminat, care au nevoie de protecţie, cu carcase şi cu garduri ale jandarmeriei sau cu puncte de vânzare de preparate şi băuturi slab alcoolizate. Practic, în culisele scenei nu vor mai avea acces decât organizatorii, artiştii, voluntarii şi reprezentanţii presei acreditaţi (le vom oferi legitimaţii speciale, doar să le solicite la Centrul Cultural “Bucovina”). Şanţul Cetăţii, în care se vor desfăşura cele 15 spectacole BUCOVINA ROCK CASTLE, va fi împărţit ca în imaginile de mai jos:

*

Incinta de spectacol, văzută din scenă

Incinta de spectacol, văzută din scenă

Incinta de spectacol, văzută de la intrarea în şanţ

Incinta de spectacol, văzută de la intrarea în şanţ

*

Tricourile BUCOVINA ROCK CASTLE 2015, concepute, ca în fiecare an, de Lucian Francisc Csibi, de la RELATIVE, dar şi tricourile cu emblemele trupelor din festival vor avea un stand special de vânzare. Vă reamintesc tricourile din acest an, care ne şi vă reprezintă:

*

Tricoul Bucovina Rock Castle 2015, lucrat de Lucian Csibi, de la RELATIVE

Tricoul Bucovina Rock Castle 2015, lucrat de Lucian Csibi, de la RELATIVE

tricou test spate MICORAT

*