Votez cu Băişanu! Nu e sfânt, dar nici Lungu! | Dragusanul.ro

Votez cu Băişanu! Nu e sfânt, dar nici Lungu!

Nu e sfânt, dar nici Lungu!

Nu e sfânt, dar nici Lungu!

*

Îi cunosc defectele. Şi are din toate, inclusiv o naivitate copilăroasă, care, atunci când o ia prin bălăriile entuziasmului, numai oale sparte lasă în urmă. Îi ştiu şi calităţile, dar, dacă oferta de candidaţi a partidelor ar fi fost cât de cât serioasă, nu l-aş fi votat, ca să-l protejez de naivitatea periculoasă a veşnicului său entuziasm. Din păcate, nu mi-a mai rămas de ales, aşa că am decis: Votez cu Ştefan Alexandru Băişanu! Şi nu cer nimănui să-mi urmeze exemplul.

*

Sandu Băişanu mi-e prieten. Probabil că şi eu îi sunt prieten, deşi nu prea mai am răbdare în faţa repetării poveştii luptei cu morile de vânt. Sandu Băişanu nu-i un sfânt, dar nu-i nici Ion Lungu. Băişanu scrie versuri, iar Lungu scrie “versus”. Versurile întemeiază cărţi, “versus”-urile sunt fructele mâniei pe acest biet târg, luat de Lungu în arendă, cu complicitatea găluşcarilor. Inclusiv a găluşcarilor Blaga, Gorgiu sau cum mama dracului o cheamă.

*

N-am de ales, votez cu Băişanu. Să nu merg la vot ar fi o prostie, să anulez buletinul, la fel. Voi merge, deci, la vot, şi voi vota cu Ştefan Alexandru Băişanu – un om păcătos, dar om.