Vă cer respect pentru Bucovina Rock Castle! | Dragusanul.ro

Vă cer respect pentru Bucovina Rock Castle!

1 Luna Amara public 11

*

Pentru că se apropie ediţia din 2016 a Festivalului Bucovina Rock Castle, mă simt obligat să vă cer, dumneavoastră, celor care vă bucuraţi de el, respectul pe care îl datoraţi. Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina” şi Muzeul Bucovinei fac, anual, mari eforturi – şi nu doar financiare – ca să vă asigure bucuria anuală, numită Bucovina Rock Castle, la nişte preţuri de acces penibil de mici, ba, prin abonamente, mai fac o reducere de preţ, 3 nopţi de spectacole putând fi vizionate la preţ de 2 nopţi. Şi ce preţuri: 10 lei pe seară – elevi şi studenţi, iar maturii – 20 lei, în condiţiile în care alte festivaluri din ţară, care nu au ajuns la nivelul Bucovina Rock Castle, au preţuri de minimum 100 lei pe seară.

*

Şi cu toate astea, mulţi, tare mulţi umblă după pleaşcă: falsificau legitimaţii de invitaţi sau de presă, se furişau prin capetele şanşului Cetăţii sau se buricau la gardul de pe terasa de sus şi vedeau concertul moca. În acest an, ar fi şi mai avantajaţi, pentru că vom avea şi două ecrane. Pentru publicul nostru minunat, care-l emoţionase şi pe Jan Akkerman, nu pentru pleşcarii cu falsuri, cu furişări sau cu îmbulzeală pe terasă.

*

 În acest an, nu se vor mai face invitaţii, legitimaţii de presă şi nu se va mai putea fura. Sus, pe platou, vom oferi elevaţilor neplătitori de bilete o minunată expoziţie de caricatură, panourile de expunere, aşezate conform schiţei de mai jos, blocând total “accesul vizual” spre scenă şi spre şanţul Cetăţii:

*

EXPOZITIA DE CARICATURI

EXPOZITIA DE CARICATURI 2

*

Pentru oamenii care vor să participe la festival ca la un spectacol, vom amenaja un Sector VIP, cu 200 de scaune numerotate, preţul unui bilet în acest sector fiind de 50 lei pe seară. Ieftin, mult prea ieftin, dar aşa s-a hotărât, deşi eu am cerut un preţ de 100 lei pe seară. Şi pentru Sectorul VIP am făcut o machetă:

*

LOJA PENTRU VIPURI

*

Ştiu că miile de fani ai Festivalului Bucovina Rock Castle îmi împărtăşersc revendicarea de respect pentru festivalul lor. Al lor, nu al meu. Căci pleşcarii la viitorul festivalului lor atentează.