Cum am fost geambaş de caricaturi | Dragusanul.ro

Cum am fost geambaş de caricaturi

Caricaturi 2

*

La rugămintea lui Roman Istrati, autorul copertei cărţii “Ştrumfii Kremlinului”, caricaturistul Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA, a expus 16 portrete satirice ale unor politicieni români şi un autoportret, ingenios realizat, drept fundal al lansării de carte de ieri, 7 iulie 2016. Cum la eveniment au participat mulţi politicieni, inclusiv domnul Gheorghe Flutur, şi cum, printre alţi portretizaţi, se afla şi dumnealui, mi-a trăsnit ideea să mă fac geambaş de caricaturi, doar ca să înveselesc publicul. Am stabilit un preţ ad-hoc, 50 lei/caricatura, cu excepţia portretului lui Gheorghe Flutur, căruia i-am stabilit un preţ de pornire a licitaţiei de 300 lei, ştiind că astăzi e ziua domniei sale (La mulţi ani şi la cât mai puţine furii instinctuale pripite!), glumind că adjudecantul i-ar putea face fie o bucurie, fie chiar două, preşedintelui CJ Suceava: o bucurie, dacă o să-i placă portretul, iar două, dacă nu o să-i placă şi o să-l poată distruge.

*

Caricatura Flutur 2

*

De câte ori am avut ocazia, am glumit pe seama geambăşiei mele, ba că pe Tăriceanu l-aş putea da cu o sută de lei, fiind Băişanu de faţă, dar că mă tem că nu o să-l dau nici cu doi bani, pentru că va pierde alegerile din toamnă, ba că pariez că nici un politician sucevean nu va scoate un leuţ din buzunar, când e vorba de artă, pentru că, în măreţia lui electivă, fiecare îşi închipuie că i se cuvine totul pleaşcă, inclusiv arta.

*

Caricaturi 3

*

Autorul portretelor, BOA, iniţial amuzat de jocul meu, apoi luându-mă în serios, mi-a zis că, dacă se vând câteva lucrări, el donează toţi banii lui Roman Istrati, care, cum ştiau toţi umanitarii din sală, are mari cheltuieli în bătălia cu nedreptul destin. Am anunţat ce-a zis BOA, pentru că, fără premeditare, chestiunea putea deveni serioasă, aşa că i-am şi întrebat pe unii dintre politicieni, de la microfon, în cadrul prezentărilor, ce lucrare vor să achiziţioneze, ca să contribuie la însănătoşirea lui Roman Istrati.

*

Să nu vă închipuiţi că măcar un singur politician sucevean a băgat mâna în propriul buzunar, ca să se solidarizeze cu Roman Istrati, în cumplita luptă cu boala!