Umor din 67 de ţări, în pustietatea Sucevei | Dragusanul.ro

Umor din 67 de ţări, în pustietatea Sucevei

O expoziţie ignorată - fotografie de Tiberiu Cosovan

O expoziţie ignorată – fotografie de Tiberiu Cosovan

*

Astăzi, 13 iunie, în holul Muzeului de Ştiinţele Naturii, din Suceava, s-a vernisat Salonul Internaţional de caricatură, la care expun artişti plastici din 67 de ţări. Tema ediţiei: Cartea! O grafică impecabilă, cu o coloristică impresionantă şi, în fond, o exponenţialitate a umorului contemporan din 67 de ţări ale lumii.

*

Au fost de faţă: Doina Catargiu, Cristina Bortă, Tiberiu Cosovan, Mihai Pînzaru-PIM, Viorel Corodescu-COV, Ovidiu Ambrosie Bortă-BOA şi subsemnatul. Atât. Nici un sucevean, nici un politruc, nici un culturnic, nimic. Putietate covârşitoare la periferia Prelipcăi, pe care nu ştiu de ce o mai numim Suceava.

*

În pustietatea de la periferia Prelipcăi - foto Tiberiu Cosovan

În pustietatea de la periferia Prelipcăi – foto Tiberiu Cosovan

**

Dragă populaţie a târgului lui Lungu: peste 12 zile, vă puteţi înfrupta din esenţa culturii sucevene şi pun pariu că veţi da năvală. Lungu îl va trage pe sfoară pe bunul Dumnezeu cu găluşte, berea va curge în valuri, iar îndrăgitul interpret de babaroase folcloroase Călin Brăteanu vă pregăteşte un spectacol de ţupăială daco-prelipcană de-a mai mare dragul!

*

Din expoziţie - foto Tiberiu Cosovan

Din expoziţie – foto Tiberiu Cosovan

*

67 de repere mondiale ale umorului – rahat! Să vedeţi ce bunătate de găluşte fac nevestele fraţilor Lungu, înduioşind mărinimoasa inimă a Tatălui Ceresc!… Deja-l aud: “Sfinte Primar, când va veni vremea, intră-n rai neinvitat şi te-aşează nechemat în fotoliul de primar cu-o ulcea de Murfatlar şi Brăteanu lăutar!. Ptiu, drace, asta de la Geoge L. Ostafi mi se trage, dacă mi s-a şubrezit “pecetea gândirii în versuri” atât de rău!