Ţara arde, dar se rumenesc... mititeii! | Dragusanul.ro

Ţara arde, dar se rumenesc… mititeii!

*

Nici n-am prins de veste că, de un timp, încoace, în mult iubita noastră patrie se joacă iar “Învârtita” pe figuri, în două etape de comori folclorice distincte, faza pe Europa şi faza pe România. Habar nu am de ce nu invers şi viceversa, dar nu pun la inimă. Treaba lor, privilegiile lor, învârtelile lor.

*

ALEGERI PARLAMENTARE EUROPENE

*

Cică, în această lună, se vor desfăşura alegerile pentru Parlamentul Europei. Fără cerşetorie politică, fără mită electorală, dar cu mici şi bere, de te apucă zbenga. Cu mici, ca să nu se simtă singuri mititeii care candidează, tot o nevestică şi o nevăstuică, şi una, şi cealaltă, cu muşcătură extrem de veninoasă.

*

ROMANIA LUI PONTA PETRECE

*

În ţara lui Kim Ir Ponta (bagă omul la Kim Ir de căpchiază DNA-ul!), poporul petrece şi se petrece veşnic înfometat, dar şi mai des pofticios. Nu se mai dă şpagă electorală, ci mititei cu mazăre, unii de pe grătar, alţii de pe liste. La corectitudinea opţiunilor daco-romane strămoşeşti veghează Gerula Gabriel Oprea. Cum? Nu Gerula, ci Generalul? Tot un drac!

*

BASESCU SARE IN GOL CU PARASUTA

*

Între timp, după cum mi s-a spus, Traian Băsescu a sărit în gol cu paraşuta, urmând să sfârşească într-un salt mortal de la Cotroceni, caz în care Elena Băsescu va beneficia de cursuri gratuite de alfabetizare, deşi nu ajută.

*

ELENA UDREA SI EUROPARLAMENTARELE

*

Tot între timp, Elena Udrea s-a pus, cică, cu miştocăreala pe Gheorghe Flutur, numărându-i oile cu care a scris “bucovina” pe coaste, în vreme ce berbecii ei zodiacali îi tot cheamă liftul spre Cotroceni, deşi ţara nu are lifturi, ci numai liftinguri sau cum naiba se mai cheamă trudele chirurgicale de păstrat băbătiile arătoase. Prin plaiul mioritic umblă mititeii politruci, cu feţe zâmbitoare şi duhnind de amabilitate, iar neamul daco-roman nici că vede în artistul deplin Mircea Diaconu singura lui şansă de a le da ăstora, mititeilor cerşetori de pleaşcă naivă electorală, cu opinca în nas. Păcat! Mare păcat!