Suceveni, vă asumaţi BUCOVINA ROCK CASTLE? | Dragusanul.ro

Suceveni, vă asumaţi BUCOVINA ROCK CASTLE?

BUCOVINA ROCK CASTLE, festivalul care merită un viitor

BUCOVINA ROCK CASTLE, festivalul care merită un viitor

*

Chemat la ordin, împreună cu managerul Centrului Cultural “Bucovina”, Viorel Varvaroi, de către cel care vă reprezintă, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, domnul Ioan Cătălin Nechifor, am aflat că nu am de ales şi că, dacă nu fac Bucovina Rock Castle şi în acest an, cu bugetul diminuat cu o cincime faţă de anul trecut, demiterea din funcţie mă paşte(le cailor). Chestie care m-a amuzat, aşa că n-am mai pus mâna pe bardă, după cum e obiceiul meu rural, dar pe deplin sănătos.

*

Bine, vom face festivalul (eu, Andi şi Mihnea Blidariu), mai ales că vreau să mă conving dacă măcar sucevenii şi-l asumă şi, deci, îl şi merită. Prin urmare, în acest an, renunţăm la biletele de intrare în Cetate şi introducem abonamentele pentru accesul la festival, abonamente, nu bilete pentru câte o seară, preţurile celor două tipuri de abonament fiind mai mult decât rezonabile: 50 lei – un abonament pentru adulţi, 20 lei – un abonament pentru elevi şi studenţi.

*

Preţul unui abonament rămâne, încă, penibil de mic, în condiţiile în care, în ediţia jubiliară din 2015, vor urca pe scena din şanţul de apărare a Cetăţii Suceava, pe lângă trupe româneşti de mare prestigiu, şi: JAN AKKERMAN & BAND (Olanda), VADER (Polonia),  DUBIOZA KOLEKTIV (Bosnia), ZDOB ŞI ZDUB şi ALTERNOSFERA (Moldova).

*

Sper doar că, în timpul în care noi (ei, factorii decizionali) ne-am mocăit, trupele cu care deja au negociat Andi şi Mihnea nu au dat curs altor oferte, sosite la timp şi fără gomoşenii bucovinene (fireşti, de altfel, pentru că, spre deosebire de ceilalţi români, care se pretind “pui de lei”, bucovinenii sunt ditamai pui de… dihor!).