Suceava lui Lungu vs BUCOVINA ROCK CASTLE | Dragusanul.ro

Suceava lui Lungu vs BUCOVINA ROCK CASTLE

Suceava lui Lungu, un "oraş european" tip periferia Prelipcăi

Suceava lui Lungu, un “oraş european” tip periferia Prelipcăi

*

În doar al patrulea an al existenţei sale, BUCOVINA ROCK CASTLE, festivalul internaţional închinat memoriei Ctitorului târgului sucevei lui lungu şi al Cetăţii de Scaun a Moldovei, Voievodul Petru Muşat, a devenit, prin calitatea spectacolelor din nopţile de 21, 22 şi 23 august 2014, o ţintă culturalo-turistică importantă pentru românii din întreaga ţară şi nu numai pentru ei.

*

Cetatea Sucevei este pregătită să-şi întâmpine oaspeţii, iar organizatorii (Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural “Bucovina” şi – de ce nu?redutabila firmă suceveană General Construct) şi-au făcut cu brio datoria, şanţul Cetăţii putând adăposti până la zece mii de spectatori pe noapte.

*

Şanţul Cetăţii, curăţat şi pe cale de a fi acoperit cu nisip

Şanţul Cetăţii, curăţat şi pe cale de a fi acoperit cu nisip

*

Din nefericire, vrăjmaşa primărie a paşalâcului lui ion lungu refuză să amenajeze, cât de cât (măcar printr-o banală cosire) şi locul de campare, şi cea mai elementară formulă de parcare. În paşalâcul lui lungu, nici sucevenii, nici turiştii nu-s doriţi, că doar lungu nu are terase prin vecinătatea Cetăţii, ci doar în buricul monstruos betonat al târgului, din care a fost izgonită memoria Ctitorului Petru Muşat, şi peste drum de năzuroasa primă Mărie, amanta lui ion lungu, de mult prea multă vreme, prin pripita decizie a electoratului sucevean.

*

Intrarea în şanţul Cetăţii, cu deviaţia spre zona toaletelor

Intrarea în şanţul Cetăţii, cu deviaţia spre zona toaletelor

*

Nici toaletele anti-ecologice, pentru care s-au cheltuit miliarde grele şi viceverse din impozitele sucevenilor, nu sunt în număr suficient, aşa că încap numai bine pe deviaţia din dreapta, de lângă intrarea în şanţ, amplasamentul fiind ales pentru a scuti publicul de duhoarea lor insuportabilă.

*

Păcat de iubitorii de muzică rock din ţară şi din străinătate, care vor veni să vadă festivalul şi, la plecare, îşi vor aminti, cu dezgust, doar de Suceava noastră (de unde să ştie ei că ne-a fost confiscată de sarmalagiul ion lungu din Prelipca şi că toţi sucevenii ne aflăm la cheremul acestui nimeni, împutrezit de opulenţă pe seama noastră?!).

*

Ca să nu se confunde luncrurile, am să fac, pe cheltuială proprie, un bener, prin care să atenţionăm:

*

BUCOVINA ROCK CASTLE E A NOASTRĂ,

IAR PARCĂRILE ŞI CAMPAREA INEXISTENTE

APARŢIN PRIMARULUI ION LUNGU!