Campare BUCOVINA ROCK CASTLE | Dragusanul.ro

Campare BUCOVINA ROCK CASTLE

Ion Lungu: Dragi turişti, iată specificul bucovinean!

Ion Lungu: Dragi turişti, iată specificul bucovinean!

*

Îmi pare rău de vestea pe care sunt obligat să le-o dau iubitorilor de muzică rock din întreaga ţară, în ceea ce priveşte locurile de campare din preajma Cetăţii Moldovei din suceava lui ion lungu. Practic, locuri de instalat corturi nu prea există, în afara buruienişului înalt de sub poala pădurii de pe versantul nordic al Câmpului Şanţurilor. Nici Câmpul Şanţurilor nu mai există, fiind înşfăcat privat, prin metoda îmburuienirii cu veterani, de către acelaşi nesimţit care a înşfăcat şi locul sacru al memoriei Întemeietorului Sucevei, Petru Muşat, pentru extinderea teraselor cârciumelor odraslei sale.

*

În jurul Cetăţii şi al Muzeului Satului, buruienile s-au bulucit, ca să nu scape sosirea trupelor-legendă, pe care devastata suceavă aşa ştie să le întâmpine. Mizerie, suficienţă bucovineană, puturoşenie şi buruienişuri sălbatice violentează un eveniment cultural de excepţie – BUCOVINA ROCK CASTLE, care nu spală bani, precum cel organizat de Prima Mărie a Sucevei, în vara trecută (nici măcar acum nu au fost plătite trupele, dar organizatorii s-au hodinit, tradiţional bucovinean, prin insulele Greciei, după aceea) şi, tocmai de asta, nu-l interesează pe chiaburul ruralizării străvechiului târg moldav.

*

Am încercat, astăzi, să caut ajutor prin clădirea pustie şi deja împăienjenită de veşnicie electorală a Consiliului Judeţean Suceava, dar am vorbit cu pereţii, renunţând să-l mai deranjez pe vicele Alexandru Rădulescu, care se scărpina în fund, în semn de îngrijorată meditaţie, că doar vine ponta în prosteală publică pe la hramurile Sfintei Marii.

*

Ştiu că vom avea trei nopţi de muzică minunată, aşa cum nici măcar în vis nu îndrăznea să-şi dorească Suceava, şi tocmai de asta mă doare sufletul, că dumneavoastră, beneficiarii şi destinatarii acestor nopţi muzicale, sunteţi umiliţi de trepăduşii aceştia, pe care DNA a uitat să-i strângă la timp. Şi-i păcat.

*

Ceea ce depinde de noi veţi primi, şi încă într-un prisos artistic pe care îl meritaţi pe deplin. Camparea, toaletele şi parcările nu ţin de noi, ci de primăria lui ion lungu, aşa că pe el să-l înjuraţi sau să-l ignoraţi, cât şi după cum vă îndeamnă sufletele!