Suceava, împotriva parveniţilor politicii | Dragusanul.ro

Suceava, împotriva parveniţilor politicii

Suceava de odinioară, strada Regele Ferdinand

Suceava de odinioară, strada Regele Ferdinand

*

Oamenii de fiecare zi din întreg judeţul Suceava ar cam avea obligaţia să-şi asume viitorul. Nu mai e mult până la alegerile locale, iar parveniţii politicii trag sforile cu înfrigurare, salivând cu osul împăstrămit în braţe, de teamă să nu-l scape din apucătoare şi să-l înşface ceilalţi.

*

Suceava ăstora, care-şi bat joc de noi

Suceava ăstora, care-şi bat joc de noi

*

Dacă tot există posibilităţile de dezbatere şi de solidarizare, numite Facebook, de ce nu am începe, încă de pe acum, o adevărată campanie de identificare a unor oameni cu adevărat pricepuţi, astfel încât, cu susţinerea noastră, a tuturor, ei să ne devină primari, preşedinte de consiliu judeţean şi consilieri? Presupun că fiecare dintre dumneavoastră cunoaşteţi nişte oameni vrednici şi, dacă în locul socializărilor cu poze şi “La mulţi ani!”, am comunica despre ei, analizându-i şi cântărindu-i cu cerbicie, în cele din urmă am putea conveni, împreună, cine vrem să ne fie preşedinte şi cine vrem să ne fie primar. S-o facem măcar la nivelul oraşului Sucevei, dar să nu mai pierdem timpul, pentru că viitorii noştri candidaţi nici nu visează, deocamdată, la aşaceva. O să fie nevoie să-i şi convingem să îşi asume responsabilităţile de a ne reprezenta.

*

Suceava decăderilor romantice de odinioară

Suceava decăderilor romantice de odinioară

*

E vremea şi e obligatoriu să ne organizăm, dacă nu vrem să ne mai plece copiii în zarea zărilor. Cum trebuie să ne organizăm, haideţi să decidem împreună! Haideţi să schimbăm idei, sugestii şi propuneri pe această temă, astfel ca din vreme să putem decide cum ne vom hotărî viitorul! Haideţi să înlocuim socializarea ieftină cu o solidarizare care să schimbe Suceava din temelii, o solidarizare responsabilă şi dinamică, prin care să ne redobândim demnitatea!