Steliana Miron se bate pentru Euro | Dragusanul.ro

Steliana Miron se bate pentru Euro

Steliana Miron: Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru Euro; din pricina preţurilor la coafor...

Steliana Miron: Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru Euro; din pricina preţurilor la coafor…

*

Pe Steliana şi nu mai ştiu cum Miron nu am de ce s-o critic. Domnia sa înseamnă în politica românească, încă de când a fost aleasă senator, un trecut care nici măcar amintiri vagi nu lasă. De parcă ăilalţi, inclusiv guralivii zilei, ar lăsa. Dar dacă tot conferenţiază, pe tema “Euro 5 sau Euro 6 sunt doar metafore”, îi sunt obligat cu o metaforă grafică, făcută prin colaj de imagini. Deci:

*

Senatoarea liberală Steliana Miron consideră că românii ar putea profita de pe urma scandalului în care este implicată compania germană Volkswagen…

*

„Nu cred că putem accepta să circulăm cu autoturisme care se dezintegrează în trafic, dar suntem extrem de sensibili la poluarea mașinilor Euro 5. Este suficient să circuli cu taxiurile prin Bucureşti şi îţi dai seama că Euro 5 sau Euro 6 sunt doar metafore. Doamna ministru, nu cred că vreun român va fi foarte supărat să îşi cumpere un autoturism Volkswagen nou la un preț mult mai mic, dar cu motor Euro 5. Din acest motiv, vă rog să analizați, ținând cont de realitatea din ţara noastră, oportunitatea suspendării plății taxelor de poluare pentru mașinile noi cu motoare diesel Euro 5”, este interpelarea adresată ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu.

*

Potrivit Stelianei Miron, în România există în acest moment circa cinci milioane de autoturisme, dar cele mai multe au o vechime de peste 12 ani, mai exact aproximativ două milioane de autoturisme.

*

„Numărul autoturismelor cu o vechime de cel mult patru ani este de circa 350.000, sub 10% din numărul total de autoturisme. Doar din această statistică ne dăm seama de dezastrul parcului auto din ţara noastră şi de sărăcia reală a românilor. Scandalul Volkswagen poate fi o oportunitate excepțională pentru România şi nu cred că trebuie să fim moraliști mai mult decât este cazul”, a opinat senatoarea Steliana Miron (Monitorul de Suceava).