Ioan Bălan, măslinii şi ciulinii lui Liviu Dragnea | Dragusanul.ro

Ioan Balan, măslinii şi ciulinii lui Liviu Dragnea

Ioan Balan: Liviule, dacă nu ne stropşim unii la alţii, ne uită lumea!...

Ioan Balan: Liviule, dacă nu ne stropşim unii la alţii, ne uită lumea!…

*

Atunci când am înfiinţat această rubrică, preluând, de regulă, ştiri din “Monitorul de Suceava” – ziarul sucevean care face parte şi din mine, gândeam că tăietorii de vorbe la câini, politrucii, vor înţelege, şi fără comentarii, că subiectele cu care îşi vehiculează numele sunt penibile şi de un mahalagism al gândirii revoltător. Toţi, dar absolut toţi politrucii suceveni, veşnic paraleli cu problemele celor pe care-i reprezintă, dau din pleasnă, la pseudo-conferinţele lor de presă, doar înspre subiectele care nu ne interesează. Ce-mi pasă mie de cameleonul Liviu Dragnea, care ori va pune gheara pe PSD ori va pune pe el gheara DNA? Pentru mine şi pentru oricare sucevean relaţia cu PSD se face sau nu prin Ioan Cătălin Nechifor şi toţi ai lui, aşa cum relaţia cu PNL nu tinde spre “înjugaţii” Blaga-Gorghiu, ci ţine de raporturile, mai bune sau mai rele, cu Flutur sau cu Balan şi ai lor.

*

Cu Ioan Balan am sporovăit niţel, prin vară, şi m-a surprins prin maturitatea cu care trata subiectele luate în discuţie. Tocmai de asta mă deranjează poliloghelile din conferinţele lui de presă, toate ieftine şi dezlânate precum:

*

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a criticat ieri gestul preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, care sâmbătă, la Poiana Stampei, a declarat că ridică ramura de măslin în faţa liberalilor, pe care îi invită la dialog şi nu la război. Balan consideră că Dragnea a ridicat de fapt un ciulin, şi nu o ramură de măslin, pentru că nu-şi asumă votul prin corespondenţă, respectul faţă de cetăţean sau respectul faţă de justiţie, încercând doar să se spele pe mâini ca Pilat din Pont.

*

“Liviu Dragnea a ridicat de fapt un ciulin. E o şmecherie de început de campanie electorală anunţul că ridică ramura de măslin. Ramura de măslin însemna vot prin corespondenţă la alegerile din România, respect faţă de cetăţean, respect faţă de justiţie”, a spus Balan. Liderul liberal a apreciat că Liviu Dragnea se poziţionează în personajul pozitiv, iar mesajul lui politic este că doar Dragnea şi cei care susţin PSD sunt curaţi, iar restul nu. “El se poziţionează în personajul Pilat din Pont care s-a spălat pe mâini, dar ce are el pe mâini nu se duce doar după o spălare”, a explicat Ioan Balan (Monitorul de Suceava).