Statalitatea românilor şi sindromul haitelor | Dragusanul.ro

Statalitatea românilor şi sindromul haitelor

SINDROMUL HAITEI

*

Dacă v-aţi aventura, ziua sau noaptea, mai ales noaptea, pe străzile Sucevei, aţi auzi, pe neaşteptate, un câine comunitar mic şi pricăjit lătrând la dumneavoastră, de spaimă, pentru a stârni haita, apoi aţi pune-o de mămăligă, pentru că zece-cinsprezece dulăi vi s-ar năpusti spre nădragi, de parcă le-aţi fi duşmani de moarte. Iar dacă întâmplător aţi deranjat haita de la împerechere sau de la masă, aţi terminat-o definitiv.

*

Aşa s-a întâmplat şi cu România, pe care haita politico-securistă a înşfăcat-o cu colţii ca pe o pătură veche, din care să-şi facă un culcuş confortabil, pentru ea şi pentru puii ei. Între timp, de pe margine, potăile mai mici latră îndrăcit, stârnite de lătrăturile unei potăi pricăjite, care face pe ea de spaimă.

*

Pericolul, pe străzile Sucevei şi în statalitatea românească, sunt potăile mici şi spaimele lor agresive. Pentru statalitate, potaia mică şi provocatoare este un oarecare Coldea, Kovessy, Ghiţă, Ponta, Băsescu, Dragnea, Bica, Udrea, Tăriceanu, Etcerescu, în vreme ce dulăii care îşi dispută prada sunt nişte oarecare Coldea, Kovessy, Ghiţă, Ponta, Băsescu, Dragnea, Bica, Udrea, Tăriceanu, Etcerescu.

*

Nu e bine să te bagi între comunitari, nici pe străzile Sucevei, nici în statalitatea românilor, pentru că sunt protejaţi de lege. Punct.