Singur, și cu Bucovina Rock Castle 2018 | Dragusanul.ro

Singur, și cu Bucovina Rock Castle 2018

Mizasem pe constituirea unui fond de rulment pentru cheltuielile de transport, pe care le cere, drept garanție a seriozității noastre, orice trupă importantă din Europa. În anii din urmă, pentru că legislația românească nu face deosebirea între o barabulă și un artist, am tot împrumutat bani, iar după ce mi-au fost returnați de către trupele din gală, i-am dat înapoi. Nu pierdeam mult, circa 3-4.000 lei de ediție Bucovina Rock Castle (diferențe de curs valutar, taxe de expediere, întreținerea unui cont în valută etc.).

*

În 2018, primele plăți ale unor avansuri pentru transport au ca termen limită data de 30 ianuarie. Dacă nu plătesc avansurile de transport în termen, trupele respective își caută altă destinație în itinerarul concertistic deja organizat, cu Bucovina Rock Castle drept reper. În cont, am doar echivalentul pentru 1.000 de euro, contribuție a prietenilor mei Gheorghe David și Daniel Tănase. Atât. Alți prieteni nu m-au putut ajuta. Nu au avut de unde. Nu-mi fac speranțe de vreun sprijin din partea Consiliului Județean Suceava sau a Primăriei: de-abia le ajung fondurile nerambursabile pentru fundațiile și asociațiile culturale ale bunului Dumnezeu, administrate de prea cuvioșii preoți și călugări. Nu-i bai.

*

Nu-i bai pentru următoarele două ediții, dar, după ce mă voi pensiona, festivalul se va duce de râpă, în lipsa unui fond de rulment. Păcat de munca noastră (Constantin-Emil Ursu, Andi Drăgușanul, Mihnea Blidaru, Lucian Francisc Csibi, Ramona Medeleanu) de peste ani, dar asta este: Dacă publicul rock nu suportă cuvântări politice, se așteaptă doar ocazia desființării Festivalului Bucovina Rock Castle. Ceea ce va fi și pe placul a câtorva sune de extremiști religioși, deja urcați pe baricadele spulberării de luciditate și de viitor.