Sfântu' Ion, lungu mântuitor de arginţi | Dragusanul.ro

Sfântu’ Ion, lungu mântuitor de arginţi

Asfaltare 0

*

Bravul ales al găluştelor dumneavoastră, cetăţeanul Ion Lungu, s-a pus pe mântuit banii Sucevei, cu deja tradiţionala lui bătaie de joc faţă de locuitorii târgului, pe care, cu dispreţ, de mult prea multă vreme îi tunde şi îi mulge. Că de păstorit nu poate fi vorba. Ultima lui ispravă constă în “asfaltarea” străzilor şi aleilor dintre blocuri, promisă cu arţag de amoc în campania electorală, deşi nu se afla sub presiune, neavând domnia sa ţărănoasă nici un contracandidat. Că doar nu vreţi să spuneţi că Brădăţan, Băişanu şi Andronache, ajuns viceprimar direct de pe lista partidului lui Băsescu, într-o formulă PNL, ar fi fost candidaţi.

*

Entuziasmaţi de campania de asfaltare a Sucevei, unii locuitori şi-au scris mulţumirile direct pe asfaltul proaspăt, ceea ce eu nu am putut face, pentru că păşeam peste rogojina bituminoasă, care juca, făcea gâlme şi scorojeli, de mă speriase gândul că mi-a întins ajunsul din Prelica niscaiva capcane.

*

Pentru această ofensă adusă PNL-ului, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava, dar, în primul rând, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (sau poate domnii procurori nu locuiesc în acest oraş, fiind teleportaţi, zilnic, direct în sediu?), s-au cheltuit bani-tataie, dar niciodată nu o să ştim câţi şi unde au şi ajuns. Dar şi cheltuiţi fără şpăgi, tot bătaie de joc de impozitele noastre şi de bugetul statului înseamnă, aşa că vă las să admiraţi, la fel de neputincioşi, în faţa găluştelor electorale, peisajul stradal, pe care nişte suceveni au scris: “Ruşine, Primăriei Suceava! Lucrare de mântuială!”. De ce să-i fie ruşine Primăriei? Pentru că lui Ion Lungu nu-i este – dovadă că a înşfăcat încă un mandat, timp berechet să ruineze definitiv bietul nostru târg provincial.

*

Asfaltare 1

Asfaltare 2

Asfaltare 3

Asfaltare 4

Asfaltare 5

Asfaltare 6

Asfaltare 7

Asfaltare 8

Asfaltare 10

Asfaltare 11

*