Senatoarea sexi se crede Iulia Hasdeu! | Dragusanul.ro

Senatoarea sexi se crede Iulia Hasdeu!

Contribuţia senatoarei Miron în circumscripţia sa

Contribuţia senatoarei Miron în circumscripţia sa

*

Convenisem cu colegul meu, poetul Victor T. Rusu, ca, la Câmpulung Moldovenesc, eu să fotografiez parada “Întâlnirilor bucovinene”, iar el spectacolele, urmând să folosim fotografiile pentru site-ul Centrului Cultural “Bucovina”. Şi pentru că, pe lângă Preşedintele Ioan Cătălin Nechifor, se aflau, acolo, şi câţiva politruci, deşi nu i-am pozat, le-am dat numele în cronica evenimentului. Pe cetăţeanca care (cacofonia se impune de la sine) s-a făcut luntre şi punte ca să i se ducă buhul de “senatoare sexi” uitasem cum o cheamă, dar pe parcursul elaborării articolului, mi-am amintit cele două prenume: Vasilica şi Steliana. Numele n-am izbutit cu nici un chip să mi-l amintesc, aşa că menţionasem, în treacăt, printre prezenţele nesemnificative, “senatoarea sexi Vasilica Steliana”. Din punctul meu de vedere, cetăţeanca n-a fost niciodată sexi, ci doar indecentă. Iar senatoare, nici măcar cât sexi.

*

Adineaori, m-a sunat şeful meu, Viorel Varvaroi, şi, amuzat, mi-a spus că a sunat “doamna senatoare” şi l-a făcut cu ou încondeiat şi cu oţet rozee, cerând grabnică reparaţie. De la Viorel Varvaroi am aflat şi că pe anonima faptelor o cheamă Miron. Steliana Vasilica Miron – să nu uitaţi acest nume, pentru că cetăţeanca se crede măcar Iulia Hasdeu, personalitate, divă, creier arzând neostenit pentru patrie, încât nu-i mai ajung banii pentru coafor.

*

Aş putea să vă dau şi o poză cu dânsa, că pozează de dă în brânci, dar nu se merită, pentru că, în curând, aşa cum este şi firesc, electoratul o va îmbrânci în negurosul anonimat, din care s-a ivit pe degetul mare, ridicat victorios, al lui Dan Diaconescu. Şi nu o să mai fie nimeni obligat să memoreze numele unei oarecare, care nu a lăsat nimic după ea. Sfârşit.