"Sărbători de iarnă cu bine!" | Dragusanul.ro

“Sărbători de iarnă cu bine!”

Nobilul Baron Ioan Cătălin von Nechifor, binecuvântând mulţimea petrecăreaţă,

Nobilul Baron Ioan Cătălin von Nechifor, binecuvântând mulţimea.

*

Ca toate cutiile poştale din Suceava (probabil şi din judeţ), şi a mea a primit, astăzi, urările de bine ale nobilului Baron de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

*

Tulaaiii, şi ce-a mai crescut inima cutiei mele poştale, când ditamai von nechiforaşul, i-a urat, cu mare afecţiune şi sensibilitate faţă de cutiile poştale, pe carton ieftin şi prost imprimat, ditamai împărtăşirea:
*

Felicitare 2

*

Habar nu aveam că Nechifor e atât de împărtăşit însufleţit, “la întâmpinarea sărbătorilor de iarnă şi a trecerii pragului dintre ani“, undeva, prin Mediterana, Spania, China, Germania, Franţa sau Elveţia (că doar e domn european!), dar cutia mea poştală îl crede cu naivitate. Că-aşa-i ea, o biată tinichea, care se impresionează uşor. Hai sictir, tinicheao! Dar mai ştii, poate că o să-i ajungă, curând, şi pe ei, von nechiforaşii, vremea aceasta a mea, când trebuie să alegi conştient şi responsabil riscul morţii, pentru că sub grandioasa ocârmuire a von nechiforaşilor nu-ţi poţi permite, din leafă, oricât ai fi de chivernisit, luxul unei operaţii deja programată.