Salonul de primăvară-vară de la mansardă | Dragusanul.ro

Salonul de primăvară-vară de la mansardă

A3

*

Ceva se întâmplă în arta plastică bucovineană. Ceva bun şi dătător de speranţă. O probează, cu vârf şi îndesat, Salonul de primăvară-vară 2015, în ciuda împărţirii lui pe căprării artistice (Tonitza Group Art şi încă o puzderie de grupuri şi grupuscule, pe care nu le ştiu, dar le salut cu entuziasm).

*

Apariţia unor grupări de pictori înseamnă un lucru bun: deja se conturează novaţii, revolte estetice, căutări şi regăsiri pline de prospeţime, ba şi o “rostire” de inefabil din ce în ce mai armonios cadenţată. Iar iniţiativa poetului Victor T. Rusu… Staţi să vedeţi numai ce poză i-am făcut!

*

Poetul Victor T. RUSU

Poetul Victor T. RUSU

*

Reiau: deci iniţiativa poetului Victor T. Rusu şi a graficianului Mihai Pânzaru-PIM de a tezauriza producţia plastică a acestor grupări, într-un salon de artă deschis (se pot pune, în continuare lucrări, s-au depus şi astăzi, înainte de vernisaj, cele unei rădăuţence de “clasa a opta”, Andreea Florentina Bunescu, entuiasmându-mă de la prima vedere), conceput după “principiul bulgărelui de zăpadă”, deja îşi dovedeşte eficienţa. Din nefericire, şandramaua primăriei Sucevei, plină de chiciuri şi de get-bugetari obositor de pupăcioşi, nu este propice pentru a găzdui un astfel de tezaur, dar cum nu avem, în târgul Sfântului Ioan cel Nou, nimic mai bun, e bun şi cuptorul edilitar cu microunde, folosit drept Centru de Susţinere a Tradiţiilor Bucovinene.

*

Expoziţiei TAG (toată consideraţia pentru liderul Ana-Maria Ovadiuc!, de la parter, i se adaugă o alta, la mansardă, unde nu urcă nimeni, dar unde soarele muşcă turbat din culori, în ciuda ferestrelor murdare, care se împotrivesc, precum mironosiţele, de formă, violului cosmic.

*

La mansardă, recunosc, cu bucurie, printre lucrările minunate ale unor tineri despre care, din păcate, până acum, nu am auzit, şi lucrări de Doina-Vianora Catargiu, şi lucrări de duiosul pictor Dimitrie Savu. Am urcat la mansardă fără să folosesc liftul, dar iute mi-au liniştit respiraţia lucrările pe care le postez în continuare.

*

A1

A2

A3

A4

A5

A6

A7

A8

A9

A10

A11

A12

A13

A14

A15

A16

A17

A18

A19

A20

A21

A22

A23

A24

A25

A26

A27

A28

*