Sabotorii Festivalului BUCOVINA ROCK CASTLE | Dragusanul.ro

Sabotorii Festivalului BUCOVINA ROCK CASTLE

ion lungu: Uăi călini, cum sî cie aista doctorat, cân nici bisturiu nu ari?!

ion lungu: Uăi călini, cum sî cie aista doctorat, cân nici bisturiu nu ari?!

*

Proaspătul doctor în folclor, savantul Călin Brăteanu, mare ştab directorial la Centrul Culturii Tradiţionale, vorba unui folcloros text de-al lui, încă mai îmblă “cu mucii în batistă”, punând la cale, împreună cu trântorul bolşevic burgheaua, fistichisme de muls vaca bugetară şi de pus strâmbe în mecanismul ireproşabil al Festivalului Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE.

*

Cei doi telelei bugetari, burgheaua şi brăteanu, măre s-au vorbit şi s-au sfătuit să lase BUCOVINA ROCK CASTLE fără scenă şi sonorizare şi, pentru că nu le-a mers, au şutit festivalului singurii oameni de la Centrul Cultural “Bucovina” care şi muncesc, plus maşinile şi şoferii, şi îi vor duce la poalele Rarăului, unde au ei, burgheaua şi brăteanu, de belit capra şi de muls nevoia electorală a unora de simpatii năuce. Ba se mai şi laudă ăsta, doftoraşul cu plagieri repetate din exces de prostie, brăteanu, că “pixu-i în mâna me”, adică a lui, şi că ar mai pregăti festivalului nişte neplăceri – dacă preşedintele Nechifor dă pixurile pe mâinile tuturor fraierilor!

*

Până în clipa de faţă, Festivalul Internaţional BUCOVINA ROCK CASTLE, editia a V-a JUBILIARĂ, deci care trebuie să fie în creştere şi faţă de cea de anul trecut (şi va fi!), are de făcut faţă unui deficit de finanţare de două cincimi, datorat, în întregime, duplicităţii, minciunii şi urii pe care o poartă culturii primarul pe care noi l-am ales, ion lungu, dar şi uneltirilor măruntacilor veşnici fugari de muncă dan burgheau şi călin brăteanu.

*

Din nefericire, vrednicul slujitor al culturii, Constantin-Emil Ursu, se află, încă, în concediu medical, aşa că toate necazurile de organizare în creştetul meu şi al câtorva dintre colegii mei se sparg – dar pe ăştia îi va dezafecta brăteanu, că doar are pixul directorial în apucătoare.

*

Ăla “cu mucii în batistă” de cioban folcloros, brăteanu, uită, după cum se vede treaba, că eu sunt cam iute la mânie şi că, dacă nu voi avea personalul şi maşinile de care Festivalul are nevoie, ca în fiecare an (şi i-a avut în fiecare an!), nimic nu mă împiedică să-l suspend în chiar timpul desfăşurării lui, dezdăunările urmând să fie plătite de semnatarul contractelor-invitaţie, adică de cel care ar avea obligaţia să-i dea un şut în posterior ipochimenului brăteanu, dacă tot l-a făcut director printr-un concurs trucat, în care plagiatorul brăteanu a concurat singur-singurel, de parcă s-ar fi evaporat, peste noapte, toate inteligenţele acestui oraş.

*

Şi mai am o soluţie: să duc Festivalul până la capăt, în ciuda tuturor piedicilor, transformând ediţia a V-a în ultima. Chiar ultima.