Rock-ul trebuie scos la lumină! Căci este lumină | Dragusanul.ro

Rock-ul trebuie scos la lumină! Căci este lumină

Rock-ul, îmbrâncit în subsoluri, încă luminează suflete

Rock-ul, îmbrâncit în subsoluri, încă luminează suflete

*

Rock-ul românesc înseamnă, astăzi, o carte de vizită a culturii române în străinătate, cu largă audienţă şi apreciere. În domeniul muzicii rock, România evoluează în Liga Campionilor. România viitoare, România tinerilor care, prin sacrificiul lor predestinat, au solidarizat un popor. Rock-ul înseamnă îndumnezeire şi solidaritate. Frăţie.

*

Judeţul Suceava se numără printre puţinele unităţi administrative din ţară, care, prin proiectele sale culturale, a statornicit temeinic adresabilitatea spre adolescenţi şi tineri, scoţând la lumină şi oferindu-le muzica lor, într-un festival care exclude orice risc şi în care sufletele tinerilor vibrează între pământ şi cer. Încet, încet, sucevenii s-au putut convinge că rock-ul înseamnă o muzică dumnezeiască, pururi proaspătă, şi cu mesaje de apărare doar a demnităţii umane. Noi avem “Bucovina Rock Castle”, dar nu-i suficient doar atât. Ştiu lucrul ăsta de multă vreme, dar abia acum cred că e obligatoriu să desăvârşesc ceea ce există, drept omagiu faţă de tinerii care au solidarizat un neam.

*

Rock-ul trebuie scos, peste tot, la lumină. Ceea ce noi, bucovinenii, deja am făcut. Dar mai are nevoie rock-ul, pentru a-şi vesti şi răspândi frumuseţea neprihănită şi pentru a-i lumina şi pe cei încă îndoctrinaţi şi îmbâcsiţi la minte, şi de o adresabilitate exhaustivă şi directă, pe care noi am identificat-o, în vara acestui an, cu ocazia Festivalului “Naţiunea Creatorilor”, şi anume concertele electro-acustice.

*

Un festival, la Suceava, pe la începutul lunii mai, în piaţa centrală a oraşului, ba poate că şi în pieţele altor oraşe din judeţ, cu concerte electro-acustice de balade rock – piese celebre, dar şi piese proprii -, interpretate de cele mai bune voci, care pot fascina şi fără armoniile orchestrale tari (precum tăriile cereşti), ar contribui şi la cunoaşterea rock-ului, şi la alungarea negurilor din căpăţânele bigoţilor, şi la promovarea festivalurilor de rock. Rock înseamnă muzicieni care creează şi interpretează şi generaţii creative, inteligente, care trăiesc muzica lor, adică universul lor armonios de revoltă şi de armonie.

*

Nu ştiu cu ce sprijin şi cu ce bani voi putea face Festivalul de rock electro-acustic “Balade Rock“, încă din mai 2016, dar ştiu că mă voi bate să îl fac. Pentru că publicul larg are nevoie de o degustare, înainte de a opta pentru vinul cel sacru, în defavoarea poşiricilor politruc îndătinate.