Radu Iaţcu e caricaturist şi în Franţa | Dragusanul.ro

Radu Iaţcu e caricaturist şi în Franţa

Radu Iaţcu, într-un cotidian cu tiraj uriaş

Radu Iaţcu, într-un cotidian francez cu tiraj uriaş

*

Caricaturistul sucevean Radu Iaţcu, originar din Ipoteşti, dar plecat, din 2009, în Franţa, a izbutit să-şi menţină statutul de mare maestru al peniţei ascuţite, expunând şi publicând caricatură, în care temele lui clasice, care ţin de “absurdul normalităţii, la români” (şi în politică, şi în societate, şi în unele familii), se bucură de mare succes.

*

Un desen satiric, în care artistul îşi evocă trecutul românesc – cel puţin asta “văd” ziariştii francezi în caricatura cu pricina – , dar în care eu “citesc” doar ieftinătatea pasiunilor omeneşti, ilustrează ştirea despre expoziţia caricaturistului sucevean, care, în fiecare după-amiază, este prezent în mijlocul lucrărilor sale.

*

O caricatură de Radu Iaţcu

O caricatură de Radu Iaţcu

*

Cum Radu, în loc să-mi trimită materiale prin poşta electronică, doar mă mai atenţionează, uneori, asupra unor pagini virtuale cu desene minuscule, nu am cum să vă reproduc mai nimic dintre argumentele care-i justifică fireasca glorie creatoare şi în Franţa. Leneş şi comod, precum îl ştiu dintotdeauna! Dar talentat şi cerebral în toate imagisticile lui satirice. Bravos, Radule!