I-am văzut pe Andrei şi Sorin Avram fericiţi! | Dragusanul.ro

I-am văzut pe Andrei şi Sorin Avram fericiţi!

Andrei Avram şi "unchiul Sorin", pe care îl ştie şi de la televizor

Andrei Avram şi “unchiul Sorin“, pe care îl ştie şi de la televizor

*

Pe Andrei, feciorul lui Florin Avram, îl ştiu încă din vara trecută şi mi-i tare drag băieţelul acesta frumos, inteligent şi cuminte chiar şi în “poznele” pe care le pune în scenă cu un umor înnăscut (astă vară, argintul ăsta viu a dispărut de lângă taică-său şi de lângă mine, dar l-au dat de gol hohotele cu care ne stigmatiza… panica).

*

La şedinţa de vorbărie foto (de parcă nişte instantanee ar fi axa cosmică!), şi Andrei, ca şi mine, nu mai putea de plictiseală, iar cum eu m-am dus să-l salut pe Florin Avram, fratele lui Sorin, puştiului i-a venit o idee:

– Tati, pot să merg să-l salut pe unchiul Sorin, că m-am plictisit să-l văd numai la televizor!?

Primind acceptul patern (mama lui veghea la uşă), Andrei s-a năpustit asupra “unchiului”. Ştiam că Sorin Avram iubeşte copiii, dar când nepotul lui, Andrei, i s-a furişat în preajmă, unduia ca o lumină lină de atâta fericire. Fain, iar Andrei, la rândul lui, strălucea într-atât, încât, fotografiindu-i, trăiam senzaţia unui salt în viitor.

*

Cei doi Avram, Andrei şi Sorin, s-au bucurat unul de celălalt, dar cum Sorin avea obligaţia să pară atent la ce se zicea prin prezidiu, puştiul s-a întors la mine şi, cerându-mi să-i mai fac o poză, a improvizat o mască haioasă din feţişoara lui îngerească, primăvăratecă:

*

Andrei Avram, improvizând o "mutră"

Andrei Avram, improvizând o “mutră”

*

Nu trebuie să mă creadă nimeni, dar eu, ori de câte ori văd oameni fericiţi, chiar sunt fericit.