Protestele şi tembeleviziunea naţională | Dragusanul.ro

Protestele şi tembeleviziunea naţională

Realitatea 2

*

Duminică, seara, bucureştenii s-au pus în mişcare. Strigau, cum o fac şi eu, cam de multişor, “Jos Băsescu, Ponta şi-Antonescu!“. Televiziunile particulare (nu am să le numesc niciodată tembeleviziuni, pentru că nu-mi cer nici un ban; dacă vreau, mă uit, dacă nu, le ignor) transmiteau, în direct, evoluţia noului cântec de Crăciun (cel despre “Jos!” ăia) şi comentau, inclusiv prin “burtiere”, mai năzbâtios şi mai partizan, funcţie de interesele patronatelor.

*

Realitatea 1

*

REALITATEA încerca să fie cât mai obiectivă, străduindu-se, din răsputeri, să nu dea pe faţă dezgustul faţă de întreaga clasă politică românească.

*

Romania tv

*

ROMÂNIA TV o luase prin buruieni, anunţând o ediţie specială fâsâită, în care “lovitura politică fără precedent” nici nu exista, iar dezvăluirile despre “cine îi redă puterea lui Băsescu” se învârteau precum câinele pe după par, fără să zărească majorele contribuţii ale lui Ponta şi ale găştii lui de ticăloşi la noua popularitate a lui Băsescu. Treaba lor, Ghiţă al lor!

*

Antena 3 miting

*

ANTENA 3, deşi îl avea moderator pe Radu Tudor, băiat înţelept şi demn, o cam băga prin ceaţă, tufe, pâclă şi abureală, dar lasă că ne luminează, îndată, Mihai Gâdea, cu citate din psihologi vestiţi lingând buclele de batal planturos ale lui Victor Ponta.

*

DG 24

*

DIGI 24 relata fără coloratură sau ură, într-o cadenţă plăcută, modernă. Nu ştiu ce-i lipseşte acestei televiziuni, dar încă nu ocupă, în atenţia publică, locul pe care îl merită. Probabil e prea curăţică şi de un modernism care încă nu prinde la noi.

*

TVR 1

Tembeliviziunea naţională, cea care îmi ia bani din buzunar cu forţa, a rămas minciuna care a fost şi înainte de cealaltă Revoluţie. TVR 1 se duminica şi dumica jalnic “în familie”.

*

TVR 2

*

TVR 2 dădea “start la sporturi de iarnă”, călcând peste realitate, peste România şi peste meseria de jurnalist cu o trufaşă obrăznicie, pe care numai slugărnicia îndătinată ţi-o poate pecingina (sic!).

*

Recunosc şi mă şi acuz că, în ultimii 20 de ani, cu excepţia minuţelului de duminică, seara, nu m-am uitat niciodată la programele tembeliviziunii naţionale, deşi mă la prădat de bani care merită o destinaţie mai bună.