Primarul ion lungu s-a dat cu victor ponta | Dragusanul.ro

Primarul ion lungu s-a dat cu victor ponta

ion lungu: Dragii mei suceveni, iată pe cine sprijin eu la prezidenţiale!...

ion lungu: Dragii mei suceveni, iată pe cine sprijin eu la prezidenţiale!…

*

Impus paznic la oi de către galben-portocalii, ion lungu îşi descoperă, brusc şi instantaneu (sic!), şi o vocaţie social-democrată, exprimându-se, aşa şi atât cât poate să îl ducă capul, ca susţinător al lui victor ponta la prezidenţiale, în speranţa că preşedintele PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, o să-l susţină, în viitorul apropiat, în veşnica înşurubare pe scaunul de primar. Ce-i drept, încă nu a identificat şi o altă grădiniţă, pe care s-o transforme în alt sediu de partid, fiind ‘mnealui, deocamdată, cu ochii bulbucaţi pe cultură, poate-poate îi mai cade cu amoc vreo galerie de artă, pe care s-o înşface drept cârciumă personală. Personală, nu privată, pentru că privată, în cultura lui prelipcană, înseamnă un snop de strujeni, cu care să-ţi protejezi intimitatea.

*

Deşi vorba veche susţine că doar cine se aseamănă se adună, eu încă nu mă pot dumiri cine mă dezgustă mai mult: lungu sau ponta? Numai că eu am doar un vot, pe care, în acest an, nici nu am de când să-l folosesc, pe când lungu, ca lup mioritic ce se află, are ditamai turma de voturi şi-o să dea de pământ cu galben-portocaliul, cu care se fudulea mai anţărţ, de-o să-i zboare ACL de arici saxon.

*

Şi-atunci, ce-i de făcut? Să mă resemnez? Răspunsul, din păcate, nu depinde de mine, ci de toţi sucevenii, care, iată, au şi o ocazie neaşteptată de a se dezice de lungu şi de “opţiunile” lui de pleşcar politic.