Prestigiul C. J. Suceava: Abureala | Dragusanul.ro

Prestigiul C. J. Suceava: Abureala

Incompetenţă sau corupţie?

Incompetenţă sau corupţie?

*

Vrând să aflu dacă bruma politică din Consiliul Judeţean Suceava apără sau nu banii noştri de necuvenie acaparări, m-am adresat, în scris, şi Executivului, şi Legislativului, care se preface că nu a primit nici o sesizare. Ceea ce nu rău. Măcar nu mă minte cu neruşinare, aşa cum o fac domnul vicepreşedinte Alexandru Rădulescu şi tânărul jurist Gheorghe Alexandru Moldovan – doamna Laura Boghean a semnat la ordin, dar nu a întocmit răspunsul, din care am ales doar citatele semnificative.

*

În înscrisul oficial, cu valoare de act public, se precizează: “Din analiza documentelor depuse în cadrul ofertei precum şi din Declaraţiile de avere… nu reise faptul că numiţii Beldiman Tiberiu-George şi Beldiman Elena-Mihaela sunt administratori sau asociaţi ai celor doi operatori economici”.

*

Domnule Rădulescu, domnule Moldovan, de ce nu consultaţi, rapid, un oculist, dacă aveţi astfel de grave deficienţe de vedere, pentru că, din declaraţiile de avere ale celor doi rezultă:

*

CJ Beldiman Mihaela Declaratie 2015

CJ Beldiman Tiberiu Declaratie 2015

*

Şi mai rezultă, domnilor Rădulescu şi Moldovan, că, în 2014, firma consilierului judeţean şi a directoarei de la achiziţii, ambii aflaţi în hazoasă incompatibilitate şi în poznaş conflict de interese, a înşfăcat a şasea parte din suma de 358.967,73 lei, adică o pleaşcă publică de 598.279.550 lei? Ia, uitaţi ce frumos e scris în acte:

*

CJ Raport de oportunitate

*

Aţi văzut? Distinsa doamnă director al Direcţiei generale organizare resurse umane şi achiziţii publice, Mihaela Elena Beldiman, aproba, cu mare prestigiu şi cu o imagine publică admirabilă,

Referatul de oportunitate privind achizăţia publică de publicitate media, în 2015 (nu îl reproduc în întregime, ca să nu muriţi de râs, în paguba campaniilor electorale ale PSD!), întocmit în baza gloriosului Raport de evaluare a impactului achiziţiei publice de servicii de publicitate media, semnat, la ordin, de doamna Paşniciuc, raport care prezenta cu atâta entuziasm afluxul urieşesc de turişti, aduşi în judeţul nostru norocos de competenţa firmei doamnei director şi a domnului consilier judeţean, încât domnul consilier judeţean s-a decis, brusc şi instantaneu, la un sacrificiu public eroic: a demisionat din legislativul judeţean şi, cu jumătate de incompatibilitate şi de conflict de interese rezolvate, şi-a pus trupele media să ia cu asalt baricadele banului public, izgonind cât colo trusturile de presă monopoliste consacrate. O adevărată revoluţie media s-a produs, după aceea, domnilor Rădulescu şi Moldovan, bătălia continuând în instanţă, pentru că, pe bune, adică în baza contractului, firmele doamnei director şi ale domnului consilier judeţean demisionard sunt îndreptăţite să primească, de la Consiliul Judeţean Suceava, nici mai mult, nici mai puţin decât minim două miliarde trei sute treizeci şi şase milioane şase sute de mii şi 40 lei (233.600, 04 lei), şi nu doar mizilicurile de câteva sute de milioane, pe care le-a plătit CJ Suceava, conform înscrisului dumneavoastră. Unde sunt protecţia şi solidaritatea socială ale partidului pe care îl reprezentaţi, stimate domnule vicepreşedinte Rădulescu, dacă îi obligaţi pe bieţii câştigători de licitaţie, care dezvoltă turismul, să meargă în instanţe, cu puhoiul de turişti români şi străini în spate?

*

CJ  Atribuiri 2015

*

Contractul este absolut legal, iar Consiliul Judeţean Suceava nu va avea de ales, va plăti miliardele pe deplin cuvenite. Buba, domnilor Rădulescu şi Moldovan, e în caietele de sarcini şi în celelalte şmecherii ale conflictului de interese şi ale incompatibilităţii, pe care domniile voastre nu le vedeţi şi pace, având o ciudată miopie, pe care, în ciuda sfatului meu anterior, nici un oculist nu va putea să o rezolve. Dar poate va izbuti să vă lecuiască vreun procuror. Încercăm sau vă mai exersaţi, încă o dată, punctul de vedere, domiciliat în irisuri sănătoase?