Pregătiri pentru Bucovina Rock Castle 2016 | Dragusanul.ro

Pregătiri pentru Bucovina Rock Castle 2016

Ion Lungu: În 2016, ies cu trupa me pi marea scenî a culturii!

Ion Lungu: În 2016, ies cu trupa me pi marea scenî a culturii!

*

Bucovina Rock Castle a devenit, în doar cinci ediții, o emblemă culturală a Sucevei, deși primăria nu se implică, Ion Lungu fiind dușman înveterat al culturii, în general, nu doar al festivalului de rock. În mod firesc, sucevenii care iubesc rock-ul ar trebui să aleagă între Ion Lungu și Bucovina Rock Castle, mai ales că, în acest an, au ocazia să o facă. E doar o constatare, nu o alternativă, pentru că Lungu, deși nu se implică, măcar nu este dușman pe față al festivalului. Dușman pe față pare să fi devenit Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, care, după cum am aflat astăzi, a comunicat ca date ale festivalului zilele de sâmbătă, duminică și luni (20-22 august), cu intenția, cică, de a scoate la licitație organizarea festivalului (te pomenești că Beldiman și Covașă vor, pe lângă pleașca publicității Consiliului Județean, și puținii bani alocați Festivalului Bucovina Rock Castle). Foarte bine, toace banii pe organizatori!

*

O problemă, totuși, există pentru managerul Varvaroi: titulatura festivalului. Care îmi aparține, iar fără achiziționarea drepturilor de autor (niciodată n-a priceput ce însemne asta, deși eu am tot încercat să îi explic), riscă să-mi plătească mari dezdăunări. Deci, facă-l cu cine vrea, până s-o alege praful din festival, dar fără să folosească brendul Bucovina Rock Castle! Arendașul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, are dreptul să scoată festivalul de rock la licitație, dar nu și brendul Bucovina Rock Castle, pentru că nu are dreptul să compromită acest brend, chiar dacă are aprobarea tacită a președintelui Nechifor de a-și bate joc de munca noastră (Emil Ursu, Doru Popovici, Mihnea Blidariu, Andi Drăgușanul, Lucian Csibi etc.)  și de festivalul în sine.

*

Știați că inchiziția lui Varvaroi tocmai m-a sancționat cu ”mustrare” pentru activitatea pe 2015 (cel mai productiv an al meu), în condițiile în care toți salariații arendășiei lui Varvaroi nu au făcut, într-un deceniu, nici măcar jumătate din câte am făcut eu într-un an?