"O fereastră şi o oglindă": Roberta Anastase | Dragusanul.ro

“O fereastră şi o oglindă”: Roberta Anastase

 

Anastase 0        Deschizând blogul Robertei Anastase, nu mi-am putut crede ochilor: fata asta frumoasă (nu pe gustul meu, dar foarte frumoasă), nu-i nici pe departe prostuţa pe care o inventase viaţa parlamentară Anastase 3românească.

 

         Roberta are o structură lirică a sufletului şi a minţii surprinzătoare şi, în acelaşi timp, încântătoare, cuvintele fiind doar curgeri, în care imaginile şi ideile nu se stingheresc reciproc, ci, dimpotrivă, se pun în valoare, printr-o neaşteptată armonie.

 

         În blogul ei, Roberta Anastase e sinceră, inteligentă şi de o subtilitate creatoare a discursului remarcabilă. Spune Roberta pe blogul ei:

 

Anastase 2         „Blogosfera e un juriu. Judecata poate fi nedreaptă, dar e aproape întotdeauna sinceră. S-a spus că multe înfrângeri ar fi putut fi transformate în victorii, dacă generalii, care au purtat bătăliile, ar fi avut răbdare să citească câte un paragraf din cartea de istorie. Cred, însă, că propria istorie, cea trăită, poate ajuta mai mult decât cărţile de istorie în transformarea înfrângerilor în victorii. Anastase 1

 

         Acest blog este pentru mine, în acelaşi timp, o fereastră şi o oglindă. O fereastră a mea către voi şi o oglindă a voastră către mine”.

 

         Ca să vezi: Roberta Anastase este una dintre puţinele femei din Parlamentul României îndreptăţită să-şi ducă, uneori, degetele la tâmplă. Cine nu-i pe deplin convins, să-i citească blogul!